Marušiak: Situácia na Ukrajine sa približuje k občianskej vojne

NETKY.SK • 19 Február 2014, 18:58 • 2 min
Marušiak: Situácia na Ukrajine sa približuje k občianskej vojne

BRATISLAVA/KYJEV - Situácia na Ukrajine sa približuje k občianskej vojne. Pre TASR to dnes uviedol politológ Juraj Marušiak.

slovakia

left justify in out

"Občiansku vojnu by som definoval ako ozbrojený konflikt medzi dvoma vnútroštátnymi kolektívnymi aktérmi," konštatoval politológ. "Do značnej miery tu máme do činenia s mobilizáciou civilného obyvateľstva dvoch segmentov spoločnosti, takže stav sa približuje občianskej vojne," dodal.
      

Na margo správ, že Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU) a protiteroristické centrum sa rozhodli spustiť celoštátnu protiteroristickú operáciu, Marušiak konštatoval, že "je to fakticky vyhlásenie výnimočného stavu".
      

"Vyhlásenie protiteroristickej akcie znamená ospravedlnenie použitia akýchkoľvek prostriedkov proti tým, koho moc označuje za teroristov. Fakticky situácia pripomína Maďarsko v roku 1956, aj keď zatiaľ bez otvorenej formy zahraničnej intervencie," konštatoval Marušiak.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies