Martvoň zvažuje kandidatúru na primátora Dolného Kubína

NETKY.SK • 19 Júl 2014, 09:10 • 2 min
Martvoň zvažuje kandidatúru na primátora Dolného Kubína

BRATISLAVA – Poslanec za Smer-SD Anton Martvoň zvažuje kandidatúru na post primátora Dolného Kubína v nadchádzajúcich jesenných komunálnych voľbách.

slovakia

left justify in out

„Viacerí mladí priatelia a známi, bežní ľudia na ulici, ale aj jeden z najväčších zamestnávateľov v meste sa ma pýtali, či by som nechcel ísť do primátorských volieb a pomôcť mestu s jeho rozvojom,“ povedal pre agentúru SITA Martvoň. Dolný Kubín podľa jeho slov potrebuje nový impulz. Martvoň si myslí, že by ako primátor vedel pritiahnuť investície, ktoré by zatraktívnili mesto i celý región, ako aj vytvoriť z Dolného Kubína lepšie mesto pre život mladých i pre seniorov. „Je mi jasné, že by to nebola ľahká cesta. Dolný Kubín je takmer pomaly na pokraji nútenej správy. Napriek tomu, mesto musí žiť a rozvíjať sa, či už ide o ihriská pre mladých, cesty, podniky, či zamestnanosť,“ konštatoval poslanec Smeru-SD.

 

Ak by Martvoň vo voľbách úspešne kandidoval, vzdal by sa primátorského platu, ktorý by za verejnej kontroly rozdal na dobročinné účely. V parlamente patrí poslanec Smeru-SD medzi najaktívnejších poslancov, zákony predkladá takmer na každú schôdzu Národnej rady SR. Medzi najvýznamnejšie zmeny, ktoré presadil, patrí novela zákona na ochranu spotrebiteľa namierená voči šmejdom a pritiúžernícka novela Občianskeho zákonníka. Vďaka jeho návrhu môžu pri živelných pohromách pomáhať mestám a obciam aj väzni, čo sa už aj využilo pri povodniach vo viacerých regiónoch. „Myslím, že mám čo ponúknuť aj mestu a jeho občanom. Urobil by som všetko preto, aby sa Dolnému Kubínu vrátil status hospodárskeho a kultúrneho centra Oravy,“ uzavrel Martvoň. 


Poslanec Smeru-SD definitívne rozhodnutie o kandidatúre zatiaľ neprijal. “Prijatie kandidatúry považujem za zásadné rozhodnutie, preto ho musím dôsledne zvážiť,“ doplnil Martvoň. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies