Martvoň podá na Hlinu trestné oznámenie za útok na verejného činiteľa

NETKY.SK • 19 Október 2013, 10:30 • 2 min
Martvoň podá na Hlinu trestné oznámenie za útok na verejného činiteľa

BRATISLAVA – Nezaradený poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina bude čeliť trestnému oznámeniu za útok na verejného činiteľa a výtržníctvo.

slovakia

left justify in out

V pondelok 21. októbra ho na neho podá poslanec Smeru-SD Anton Martvoň. Hlina sa mal týchto činov dopustiť na septembrovej schôdzi počas prerokúvania novely zákona o súdnych exekútoroch, keď v rokovacej sále Martvoňa fyzicky napadol.

"Zrušili sme poslaneckú imunitu. Pán Hlina musí niesť zodpovednosť za svoje činy, rovnako ako všetci ostatní bežní ľudia. Poslanecký mandát dnes už nikoho nechráni. Fyzické útoky sú neprijateľné v živote ako takom, nielen v pléne NR SR. Ak chceme viac slušnosti v spoločnosti, musíme ísť príkladom," povedal Martvoň. Dodal, že trestné oznámenie podá aj ako upozornenie pre všetkých 20.000 poslancov obecných a mestských zastupiteľstiev, ktorých rokovania sa podľa Martvoňa niekedy vedú v rovnako vypätej atmosfére ako v národnom parlamente.

Hlina napadol Martvoňa za výrok, že zbohatol na nalievaní alkoholu neplnoletým vo svojom podniku. Chytil poslanca Smeru-SD pod krk, sotil ho a ten spadol medzi stoličky. Martvoň povedal, že sa mu Hlina aj vyhrážal. Sociálny demokrat útočníkovi atak neopätoval. Hlina tvrdil, že poslanca Smeru-SD nenapadol. "Keby som ho napadol, ležal by na áre," povedal. Dodal, že Martvoň žije vo svete, kde môže urážať a pokorovať ženy. "V mojom svete, keď muž urazí muža, tak si koleduje," uzavrel Hlina. Neskôr sa za svoje konanie verejne ospravedlnil všetkým poslancom, okrem Martvoňa. Jemu sa ospravedlniť odmieta.

Spor medzi poslancami už trvá niekoľko mesiacov. Fyzickým útokom Hlinu na Martvoňa sa zaoberal aj Mandátový a imunitný výbor NR SR, pre stav legislatívnej núdze Hlinovo konanie potrestať nevedel. Hlina začiatkom októbra podal na Martvoňa trestné oznámenie za vydieranie. Dopustiť sa ho mal, keď vyhlásil, že na Hlinu nepodá trestné oznámenie, ak sa mu ospravedlní za fyzický útok v rokovacej sále. Martvoň reagoval, že doteraz s podaním váhal, keďže uvažoval, či v prípade útoku išlo u Hlinu len o skratové konanie alebo o úmysel. Avizoval, že po Hlinovom podaní už nemá prečo otáľať, je totiž podľa neho jasné, že sa mu Hlina usiluje dlhodobo škodiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona