Martvoň: Hlina sa snaží ovplyvňovať rozhodovanie nezávislých orgánov

NETKY.SK • 19 Január 2016, 12:42 • 2 min
Martvoň: Hlina sa snaží ovplyvňovať rozhodovanie nezávislých orgánov

BRATISLAVA - Poslanec NR SR Alojz Hlina (KDH) zneužíva svoje postavenie člena zákonodarného zboru a cez svoje mediálne výstupy sa snaží ovplyvňovať nezávislé rozhodovanie nezávislých orgánov. Pre TASR to uviedol poslanec Anton Martvoň (Smer-SD) v reakcii na dnešné Hlinove vyhlásenia o tom, že Generálna prokuratúra (GP) SR sa stáva právnickou kanceláriou Smeru-SD.

slovakia

left justify in out

Hlina tu poukázal na trestné oznámenie poslanca Antona Martvoňa (Smer-SD), ktoré podal ešte na jar 2013 na Hlinu za ohováranie. "Martvoň na mňa podal trestné oznámenie, že som ho ohováral. Už dvaja vyšetrovatelia to zamietli, ja som bol asi päťkrát vypovedať. Teraz však GP vrátila prípad znova na dovyšetrenie. Ale všetko čo som povedal, je pravda, neviem, čo chcú dovyšetriť. Tento prípad poukazuje na to, že dochádza k zneužívaniu moci," tvrdí Hlina.

 

Podľa Martvoňa sa však opozičný poslanec dopustil častého ohovárania jeho osoby, čo malo z určitej časti spôsobiť, že Martvoň sa už na kandidátku Smeru-SD nedostal. "On sa teraz tvári, že hovoril pravdu a že ja podávam smiešne trestné oznámenia? Verejnosť si, dúfam, všíma jeho farizejstvo, napríklad keď zamuroval bezbrannú ženu a matku dvoch detí do kancelárie a potom sa tváril, že sa nič nestalo. Tak toto je Hlinovo zmýšľanie. Myslí si, že môže všetko, keď je opozičný poslanec," odkázal Martvoň.

 

Zároveň pripomenul, že on sám tiež mohol robiť tlačovky pri rozhodnutí GP ohľadom Hlinovho napadnutia priamo v NR SR. "Moje trestné oznámenie GP odstúpila na okresný úrad ako priestupok. To napadnutie v médiách videlo milión ľudí a prokurátor dal smiešne zdôvodnenie, ktoré pomohlo Hlinovi. Že nejde o trestný čin útoku na verejného činiteľa ani o výtržnosť, lebo to môže spáchať iba neverejný činiteľ, čo je absolútne smiešne," myslí si Martvoň.

 

Podľa svojich slov, tiež mohol vtedy vykrikovať, že GP robí advokátsku kanceláriu Hlinovi a KDH. "Ale neurobil som to a akceptoval som ich nezávislé rozhodnutie i keď pomohlo Hlinovi. Alojz Hlina má dva metre. Ak nejaká inštitúcia rozhodne v jeho prospech, tak je to v poriadku, ale keď nerozhodne, tak ich potom očierňuje a snaží sa mediálne zasahovať do ich nezávislej činnosti. Ak si Hlina myslí, že je nevinný, tak nech vyčká na nezávislé rozhodnutie tak, ako to robia všetci občania v SR a nech mediálne nezasahuje do vyšetrovania. Aj poslanci musia rešpektovať nezávisle inštitúcie, ako je GP. Pán Hlina si zjavne myslí, že je viac ako bežní ľudia," dodal poslanec Smeru-SD.

 

Martvoň podal na Hlinu trestné oznámenie na jar 2013. Presnejšie, podal ho na neznámeho páchateľa, ktorý na webe vystupuje pod Hlinovým menom. Dôvodom na podanie oznámenia bol Hlinov blog, v ktorom hovoril aj o Martvoňovi. Hlina sa blogom netají. Martvoň tvrdí, že Hlina v blogu klame a žaluje ho za ohováranie. Za tento čin hrozí podľa zákona väzenie.

 

Hlina v blogu kritizoval voľbu kandidátov na disciplinárnych sudcov. Prekážalo mu, že parlament ich volil bez toho, aby kandidátov poznali všetci poslanci osobne. Nepozdávalo sa mu tiež, že viacerých kandidátov navrhol Martvoň. "Človek, ktorého počítač 'vypisoval' ohováračské maily na úradníčku z jeho fakulty, ktorá si dovolila upozorniť na nekalé praktiky, a keď ju za to vyhodili z práce, išla robiť do McDonaldu. Tento poslanec dostal chuť na hamburger práve v prevádzke, v ktorej ich táto pani predávala. Takejto úbohosti je schopný ozaj len niekto...," napísal v blogu Hlina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona