Martvoň chce, aby ministerstvo zahraničných vecí koordinovalo ľudské práva

NETKY.SK • 27 August 2013, 12:21 • 2 min
Martvoň chce, aby ministerstvo zahraničných vecí koordinovalo ľudské práva

BRATISLAVA – Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR by malo koordinovať plnenie úloh v oblasti ľudských práv s ostatnými ústrednými orgánmi štátnej správy. Vyplýva to z pozmeňujúceho návrhu, ktorý k novele zákona o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy na rokovaní ústavnoprávneho výboru predložil poslanec Anton Martvoň (Smer-SD). Výbor jeho pozmeňujúci návrh schválil.

slovakia

left justify in out

Martvoň argumentuje, že rezort zahraničných vecí má už teraz v správe časť agendy presadzovania, podpory a ochrany ľudských práv a slobôd. Ministerstvo sa tejto problematike venuje aj na medzinárodnej úrovni, napríklad počas obhajob implementačných správ k medzinárodným ľudskoprávnym dohovorom. V gescii Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí je aj celá činnosť Rady vlády SR pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť, ktorej predsedom je podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí. 

Novelou zároveň presúva kompetencie v oblasti štátnozamestnaneckých vzťahov a právnych vzťahov pri výkone práce vo verejnom záujme z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR na Úrad vlády SR. Ústavnoprávny výbor ju odporučil parlamentu chváliť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies