Martonyi: Mediálny zákon neovplyvní šancu na úspech predsedníctva MR v EÚ

NETKY.SK • 10 Január 2011, 09:13 • 2 min
Martonyi: Mediálny zákon neovplyvní šancu na úspech predsedníctva MR v EÚ

Martonyi: Mediálny zákon neovplyvní šancu na úspech predsedníctva MR v EÚ

slovakia

left justify in out

Diskusia okolo mediálneho zákona neohrozuje šancu na úspech polročného maďarského predsedníctva v Európskej únii, ktoré sa práve začalo, vyhlásil dnes v rakúskej verejnoprávnej televízii ORF maďarský minister zahraničných vecí János Martonyi.
      Šéf maďarskej diplomacie, ktorý bol hosťom relácie Europastudio, podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI zopakoval, že ak Európska komisia bude mať konkrétne výhrady voči mediálnemu zákonu, potom „maďarská vláda zákon doplní, prípadne urobí nutné úpravy“.
      Martonyi vyjadril názor, že niektoré ustanovenia mediálneho zákona sú príliš všeobecné. Súčasne sa však domnieva, že diskusia okolo zákona vedená v médiách a tón diskusie sú miestami „prehnané“. „Čím skôr bude pripravený postoj Európskej komisie v tejto otázke, tým to bude lepšie pre každého z nás,“ zdôraznil maďarský minister zahraničných vecí.
      Predseda Európskej komisie (EK) José Manuel Barroso po rokovaní s maďarským premiérom Viktorom Orbánom v piatok v Budapešti povedal, že mediálny zákon vyvoláva právne aj politické obavy. „O problémoch hovoríme s maďarskými úradmi. Ide o citlivú odbornú otázku. Nemôžeme o výsostne právnych otázkach urobiť nezodpovedné predčasné závery, zákon musíme analyzovať veľmi objektívne,“ dodal predseda EK.
      Orbán súčasne s prísľubom prípadnej zmeny zákona vyjadril presvedčenie, že EK nenájde v zákone také problémy, ktoré by vyžadovali jeho zmenu. Dodal, že Maďarsko neurobí žiadnu zmenu pod akýmkoľvek nátlakom, ale výhradne na základe objektívneho hodnotenia EK.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona