Martinský závod Volkswagen Slovakia začal vyrábať aj diely pre motory

NETKY.SK • 20 December 2016, 13:12 • 2 min
Martinský závod Volkswagen Slovakia začal vyrábať aj diely pre motory

MARTIN - Martinský závod Volkswagen Slovakia (VW SK) pridal do produkčného portfólia pozostávajúceho z komponentov pre prevodovky a podvozky výrobu dielov pre motory. TASR o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Volkswagen Slovakia, a. s., Lucia Kovarovič Makayová.

slovakia

left justify in out

Výroba v Martine sa podľa nej rozšírila o šesť typov vačkových hriadeľov pre motory V6 a V8, ktoré fabrika dodáva do závodu Audi Hungaria v Györi, jednej z najväčších motorární koncernu Volkswagen. "Pre martinský závod Volkswagen Slovakia to znamená nielen rozšírenie špecializácie, nové kompetencie a strojné vybavenie, ale aj posilnenie našej pozície ako jedného z najväčších zamestnávateľov v regióne Turiec," povedal vedúci martinského závodu Thomas Gossmann.

 

Nová výroba si vyžiadala investície vo výške 400.000 eur. "Martinský závod VW SK vyrába tiež komponenty pre prevodovky a podvozky, ktoré sa montujú do 61 modelov značiek Volkswagen, Audi, Seat, Škoda a Porsche. Prevažná väčšina jeho produkcie smeruje do koncernových závodov v Nemecku. Približne desatinu produkcie využíva do svojich prevodoviek bratislavský závod VW SK," doplnila hovorkyňa automobilky.

 

Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako 4,5 milióna vozidiel. Zamestnáva viac ako 10.800 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, Seat Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky, v Martine komponenty pre prevodovky, v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska a v Stupave produkuje zariadenia používané pri výrobe vozidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona