Martinskí policajti zachránili život mladému mužovi

NETKY.SK • 11 Jún 2018, 12:02 • 2 min
Martinskí policajti zachránili život mladému mužovi

MARTIN - Policajti v Martine zachránili v sobotu 27-ročného muža, ktorý stál na arapete okna.

slovakia

left justify in out

V sobotu 9. júna pred štvrtou hodinou ráno operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline prijalo oznámenie, že v Martine na druhom poschodí je na vonkajšej parapete okna muž. Vzniklo dôvodné podozrenie, že muž môže skočiť, alebo spadnúť. Okamžite po prijatí oznámenia na miesto vyslalo policajnú hliadku z Obvodného oddelenia Policajného zboru Martin-západ.

 

"Policajti po príchode na miesto zbadali na vonkajšej parapete muža, ktorý sa tam nebezpečne pohyboval. Ihneď začali s ním komunikovať. Muž bol dezorientovaný a zmätený. Stále dookola hovoril, že má strach a počuje z izby nejaké hlasy. V byte sa zabarikádoval a zamkol. Jeden z policajtov zostal s mužom komunikovať a druhý sa snažil dostať do bytu. Policajt využil oprávnenie v zmysle zákona a násilne vošiel do bytu, pretože vznikla dôvodná obava ohrozenia života a zdravia a vec nezniesla odklad. Policajti s mužom neustále komunikovali. Po vojdení do bytu sa v izbe nenachádzala žiadna iná osoba. Muž bol stále na vonkajšej parapete. Policajt si získal jeho dôveru, podal mu ruku a muža vtiahol do bytu. Následne bola na miesto privolaná rýchla zdravotnícka pomoc, ktorej bola osoba odovzdaná," informoval Netky policajný hovorca Radko Moravčík z krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

   

Policajti svojím taktickým a rýchlym zásahom naplnili poslanie polície „Pomáhať a chrániť“ a zachránili život 27-ročnému mužovi, uzatvára hovorca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona