Martínezov koniec kariéry sa zdá byť neodvratný

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 16:25 • 2 min
Martínezov koniec kariéry sa zdá byť neodvratný

BUENOS AIRES - Argentínsky boxer Sergio Gabriel "Maravilla" Martínez sa s najväčšou pravdepodobnosťou nedobrovoľne ocitol na konci profesionálnej kariéry. Na svedomí to má poškodené pravé koleno 40-ročného (nar. 21. februára 1975) rodáka z argentínskej metropoly Buenos Aires.

slovakia

left justify in out

Ten naposledy boxoval 7. júna minulého roka, keď podľahol Portoričanovi Miguelovi Cottovi. V tomto súboji bol u Martíneza zjavný zlý fyzický stav, no negatívnu stopu zanechalo na Argentínčanovi už posledné dvanáste kolo 15. septembra 2012 proti Mexičanovi Juliovi Césarovi Chávezovi Jr. Tento zápas "Maravilla" (po slovensky zázrak, pozn.) vďaka vydareným jedenástim kolám zvládol, ale cena bola, zdá sa, privysoká. 

 

Ostatných desať mesiacov strávil populárny pästiar vo svojej druhej domovine v Španielsku a rôznymi metódami sa pokúšal dať zranené koleno dohromady. Výsledky sa však nedostavili. "Rád by som pokračoval, ale zranenia mi začali komplikovať každodenný život. Môj meniskus je roztrhnutý. Musím nosiť výstelku obuvi, aby som mohol chodiť normálne a necítil pri tom bolesť," prezradil webu TyC.com nepríjemné novinky Sergio Martínez, vo voľnom čase stand-up komik. 

 

Sen o rozlúčkovom dueli pred obdivujúcim argentínskym publikom sa zdá byť takmer nemožný. Štyridsiatnik Martínez možno bude musieť podstúpiť ďalšiu operáciu, len aby mohol bez problémov fungovať mimo štyroch rohov. Čoraz náročnejšie je preňho dokonca vstať z postele či krátko sa prejsť. 

 

"V nasledujúcich pár týždňoch učiním definitívne rozhodnutie. Nedám vám stávkové kurzy, ale je to veľmi ťažké. Chcem sa vyhnúť chirurgickému zákroku, ale zrejme sa mi to nepodarí," uzavrel bojovník a naznačil, že bude naďalej pokračovať v šoubiznise. V minulosti napísal knihu s názvom Corazón de Rey (Srdce kráľa, pozn.) a údajne pracuje na druhej publikácii. Je aktívnym aj v hnutí proti týraniu žien a domácemu násiliu. 

 

Napriek tomu, že do profiringu sa dostal pomerne neskoro, získal si Sergio Gabriel Martínez mnoho fanúšikov, najmä vďaka precíznej technike. Je bývalým majstrom sveta organizácií WBO a WBC a magazínu The Ring v strednej hmotnostnej kategórii. V spomenutej váhe bol až 50 mesiacov tzv. lineálnym šampiónom. V minulosti bol podľa väčšiny renomovaných serverov číslom 3 v rebríčku naprieč divíziami za hviezdnym duom Floyd Mayweather - Manny Pacquiao. Za rok 2010 získal ocenenia Boxer roka aj Knokaut roka. V 2010 a 2012 bol Boxerom roka vo verzii WBC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies