Martinez zložil reparát: Dobrý výsledok v ťažkých podmienkach

NETKY.SK • 7 September 2016, 10:43 • 2 min
Martinez zložil reparát: Dobrý výsledok v ťažkých podmienkach

NIKÓZIA - Belgickí futbalisti potvrdili úlohu favorita a po výhre 3:0 na Cypre úspešne odštartovali kvalifikáciu MS 2018. Pod vedením nového kouča Roberta Martineza nechali zabudnúť na nevýrazný výkon z prípravného duelu so Španielskom a v Nikózii brali všetky tri body.

slovakia

left justify in out

Belgičania minulý týždeň prehrali v Bruseli 0:2, za čo ich domáci fanúšikovia po záverečnom hvizde vypískali. Pre Martineza, ktorému robí asistenta francúzska legenda Thierry Henry, to bola premiéra na lavičke "červených diablov". Po zápase obaja len ťažko hľadali slová k rozpačitému výkonu mužstva.

 

Po jednoznačnej výhre na Cypre to však bolo zo strany ex-kormidelníka FC Everton už iné. Výsledok zariadili dvojgólový Romelu Lukaku s Yannickom Carrascom, v závere Michy Batshuayi nepremenil pokutový kop. "Vedeli sme, že v náročných podmienkach a horúcom počasí nás nečaká nič ľahké. Hráči sa však s okolnosťami vyrovnali veľmi dobre a predviedli solídny tímový výkon. Strelili sme tri góly, mohli sme aj viac a navyše sme neinkasovali. Som spokojný s nasadením a snahou mojich hráčov. Samozrejme, niektoré veci ešte musíme zlepšiť, ale základ je dobrý. Podporili nás aj fanúšikovia, za čom im patrí vďaka," vravel Martinez.

 

Tabuľku H-skupiny vedie po 1. kole Bosna a Hercegovina, ktorá bude 7. októbra ďalším súperom Belgičanov. Balkánci predviedli v utorok večer v Zenici ofenzívny uragán a Estónsko deklasovali 5:0. Dvoma gólmi sa v ich drese blysol stopér Emir Spahič. Do eliminačných bojov úspešne vstúpilo aj Grécko, ktoré vyhralo na Gibraltáre 4:1.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies