Martínez rozdával utečencom lopty Bayernu

NETKY.SK • 4 September 2015, 17:12 • 2 min
Martínez rozdával utečencom lopty Bayernu

MNÍCHOV - Španielsky reprezentant Javi Martínez, ktorý sa živí futbalom v nemeckej bundeslige, podporil prisťahovalcov na mníchovskej železničnej stanici.

slovakia

left justify in out

"Každá pomoc sa ráta. Vitajte, prisťahovalci," odkázal stredopoliar Bayernu Mníchov na sociálnej sieti twitter a pridal aj fotografiu, ako odovzdáva futbalovú loptu v klubových farbách malému chlapcovi. Prínos zo strany futbalového veľkoklubu ocenila aj mníchovská polícia.

 


Bayern vo štvrtok oznámil, že postaví tréningové centrum pre deti imigrantov. Súčasťou zariadení budú aj vzdelávacie jednotky s výučbou nemeckého jazyka. Celkové náklady projektu sa odhadujú na približne jeden milión eur. Hráčov Bayernu navyše v domácom stretnutí 4. kola najvyššej súťaže s Augsburgom ako gesto solidarity privedú na hraciu plochu okrem miestnych aj deti migrantov.


V utorok do metropoly Bavorska pricestovalo vlakom viac ako dvetisíc imigrantov, celkovo sa očakáva, že tento rok príde do Nemecka viac ako 800-tisíc utečencov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona