Martinez ide do Bayernu za rekordnú sumu, podpísal 5-ročný kontrakt

NETKY.SK • 30 August 2012, 07:02 • 2 min
Martinez ide do Bayernu za rekordnú sumu, podpísal 5-ročný kontrakt

Martinez ide do Bayernu za rekordnú sumu, podpísal 5-ročný kontrakt - Futbal Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov získal španielskeho reprezentanta Javiera Martineza z baskického Athletic Bilbao za rekordnú sumu 40 miliónov eur. Potvrdili to v stredu pre

slovakia

left justify in out

imgNemecký futbalový klub Bayern Mníchov získal španielskeho reprezentanta Javiera Martineza z baskického Athletic Bilbao za rekordnú sumu 40 miliónov eur. Potvrdili to v stredu predstavitelia bavorského veľkoklubu s tým, že hráč podpísal päťročný kontrakt do konca júna 2017.

"Som veľmi šťastný a teším sa, že môžem hrať v klube s takou obrovskou históriou," vyhlásil Martinez v bezprostrednej reakcii pre klubovú televíziu FCB.tv.

Odstupné za 23-ročného defenzívneho stredopoliara a člena víťazného tímu zo svetového šampionátu v JAR je rekordným v histórii nemeckej bundesligy. Doterajším maximom bolo 30 miliónov eur, ktoré Bayern zaplatil VfB Stuttgart za príchod Maria Gomeza v roku 2009. Najdrahším odchodom z bundesligy bol prestup Edina Džeka z Wolfsburgu do Manchestru City v roku 2010 za 37 miliónov eur.

Šéf predstavenstva Bayernu Karl-Heinz Rummenigge označil vývoj transferu za "veľmi komplikovaný". "Od prvého dňa sme sa nedočkali spolupráce zo strany Bilbaa," posťažoval sa Rummenigge. Predstavitelia baskického klubu dokonca vyhlásili, že hráč odcestoval na rokovania do Nemecka bez ich súhlasu a nedovolili mu rokovať o zmluve.

"O to viac sme šťastní, že Martinez je konečne náš. V posledných dňoch sme ešte museli riešiť náročné právne záležitosti a som rád, že to dobre dopadlo," dodal Rummenigge.

Martinez v uplynulej sezóne patril k najväčším oporám Bilbaa, ktoré postúpilo do finále Európskej ligy. Bayern o neho prejavil veľký interes a v stredu poslal požadovanú sumu pre Bilbao na účet španielskej profesionálnej ligy LFP. Tá spolu so zväzom potom umožnila Martinezovi zrušiť kontrakt s Bilbaom a podpísať nový v bavorskej metropole.

Informovala agentúra dpa.

Päť najdrahších prestupov do nemeckej bundesligy:

1. Javier Martínez Bilbao/Bayern Mníchov 2012 40 mil. eur

2 Mario Gomez Stuttgart/Bayern Mníchov 2009 30

3. Franck Ribery Marseille/Bayern Mníchov 2007 25

3. Marcio Amoroso Parma/Borussia Dortmund 2001 25

5. Arjen Robben Real Madrid/Bayern Mníchov 2009 24

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies