Martinčko potvrdil kandidatúru na prezidenta republiky

NETKY.SK • 10 December 2013, 17:14 • 2 min
Martinčko potvrdil kandidatúru na prezidenta republiky

KOŠICE – Stanislav Martinčko, ktorý ohlásil svoju prezidentskú kandidatúru vo februári tohto roku, dnes pre TASR potvrdil, že jeho záujem o miesto v Grasalkovičovom paláci pretrváva.

slovakia

left justify in out

 „Mám zozbieraných už 17.000 podpisov,“ uviedol. Zároveň deklaroval, že ak by bol zvolený do funkcie hlavy štátu, nebude prezidentom – spiacou krásavicou. „Takého prezidenta máme teraz. Prvý muž štátu predsa musí zaujímať stanoviská k témam, ktoré hýbu spoločnosťou, a nie schovávať sa za múry paláca,“ povedal 61-ročný Martinčko, ktorý je v súčasnosti generálnym riaditeľom súkromnej spoločnosti, zaoberajúcej sa výrobou plechu.

„Ľudí chcem osloviť tromi základnými témami – neriešenými problémami v našom súdnictve, rómsky problém a korupcia,“ zdôraznil kandidát na prezidenta. Martinčko by, pokiaľ by mal na to vplyv, zrušil v súčasnosti existujúce súdy a nahradil ich novými, s inými ľuďmi.

Korupciu by riešil napríklad aj tým, že každý štátny úradník by mal v pracovnej zmluve povinnosť upozorniť na korupčné správanie v jeho okolí. „Predstavte si, že títo ľudia bez mihnutia oka podpíšu a pošlú človeka do dôchodku so stoeurovou penziou. A tí istí potom podpíšu nevýhodnú zmluvu len preto, že z toho niečo majú. Sú tu títo ľudia pre občanov?“ položil si Martinčko otázku. Nepáči sa mu tiež korupcia a rozkrádanie na najvyšších miestach. „Niektorí ľudia dnes už hladujú a ďalší sa predvádzajú s 20-tisícovými hodinkami. Ak sa s tým niečo neurobí, tento národ to dlho znášať nebude,“ doplnil.

Rómsky problém by riešil aj finančnou motiváciou pre mladé Rómky. „Pokiaľ by neporodila povedzme do dvadsiatich rokov, dostala by finančný bonus. Stále by to bolo lacnejšie ako teraz, keď sa štát stará o 14-ročné matky,“ poznamenal Martinčko.

Svoje šance na zvolenie nevidí v ružových farbách. „Ale kde sa bežný človek, alebo ja ako predseda strany Koalícia občanov Slovenska, má možnosť vyjadriť, prezentovať svoj názor,“ doplnil Martinčko. Zároveň však uviedol, že ostatné regionálne voľby v Banskobystrickom kraji ukázali, že ľudia volili proti niečomu. „V tomto smere vidím aj určitú šancu pre svoju kandidatúru,“ uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona