Martinčania sa chcú pokúsiť o zázrak s Košicami, Tabaček: Buďme realisti

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 14:52 • 2 min
Martinčania sa chcú pokúsiť o zázrak s Košicami, Tabaček: Buďme realisti

BRATISLAVA - Séria medzi HC Košice a MHC Martin má jasného favorita. Oceliari majú pred sebou veľkú výzvu, ktorou je účasť v šestnástom semifinále v rade, Martinčanov nečaká nič jednoduché. Útočník Jaroslav Markovič hovorí o zázraku, štatistiky v prospech východniarov sú totiž zdrvujúce. Posledných pätnásť vzájomných zápasov skončilo v prospech Košíc a čo je pre MHC ešte horšie, v uplynulých sedemnástich rokoch triumfoval na východe Slovenska iba v dvoch prípadoch.

slovakia

left justify in out

"Nemôžeme na to myslieť, musíme to odstrániť z hlavy. Každý nám to pripomína. Vieme, že sa nám nedarí, ale musíme si veriť. My máme dobrý kolektív a ukazovali sme to celú sezónu. Takže zázrak sa môže stať," povedal pre TASR útočník Jaroslav Markovič. Cesta k nemu by mohla viesť cez nie úplne ideálnu psychiku v kabíne Košíc.

 

Záver základnej časti nezastihol "oceliarov" v ideálnej forme, vyvrcholením bolo odvolanie trénera Čadu, veľkou ranou je určite aj zranenie Ladislava Nagya. "To sú problémy Košíc, nie naše, my sa musíme pozerať na seba. Možno sú to v súčasnosti Košice, ktoré majú nejaký problém, ale stále je to tím s nabitým kádrom, ktorý nebude chcieť dramatizovať sériu a bude chcieť rozhodnúť čo najskôr. My musíme hrať v každom zápase na sto percent. Bolo by dobré aspoň raz na ľade Košíc zvíťaziť, potom bude séria otvorená," dodáva Markovič.

 

O čo v play off pôjde, vie veľmi dobre najmä Ján Tabaček. Tridsaťšesťročný skúsený zadák už vie, ako chutí titul v slovenskej lige, patrí v tomto smere medzi rekordérov. Trikrát ho získal práve s Košicami, dva razy sa tešil v drese Slovana Bratislava. Okrem toho dvakrát zažil radosť v posledných zápasoch sezón v Sparte Praha a švajčiarskom Zürichu. Na konte má teda rovných osem majstrovských titulov. "Každý hráč musí zabudnúť na to, čo bolo v základnej časti a akú máme štatistiku s naším súperom. Nemôžeme sa pozerať dozadu. Musíme hrať poctivý hokej z obrany, nemôžeme si dať vnútiť útočný hokej Košíc. Sila ich mužstva je niekde úplne inde, musíme byť realisti, aj keď niektorí ľudia to vidia inak. Ale v porovnaní s minulým rokom máme určite kvalitnejšie a skúsenejšie mužstvo," konštatovala opora martinskej defenzívy.

 

MHC sa pod taktovkou trénera Pavla Paukovčeka pripravoval na súpera zodpovedne, nechýbal ani videorozbor. "Hru súpera sme rozoberali v priebehu týždňa, niečo sme natrénovali, najmä nejaké systémové veci. Chlapci sú pripravení dobre, rovnako aj nálada je výborná. Verím, že to všetko dobre dopadne," povedal pre TASR 53-ročný kormidelník martinských hokejistov. O taktike na súpera však hovoriť nechcel, ísť s bubnom na zajace by mohlo byť v tejto chvíli riskantné. "To si nechám pre seba, ale v Košiciach je veľké ihrisko, na ktorom budeme musieť veľmi veľa korčuľovať," naznačil kouč MHC.

 

Na play off sa tešia všetci, platí to aj o Martinčanoch. Tréner pred sériou s Košicami apeloval na hráčov najmä v tom, aby zo seba odovzdali všetky sily. "Myslím si, že z nás už opadli starosti, ktoré nás trápili počas celého ročníka, najmä však na konci základnej časti, kedy sme sa dostali pod tlak zvláštnymi rozhodnutiami. Ale zvládli sme to a hráči by mali byť pokojnejší," vysvetľoval Paukovček. Aj on sa vzápätí vrátil k mimoriadne nepriaznivej štatistike s Košicami, ktorá sa nad jeho mužstvom vznáša. "Vo svete sa neraz stalo, že mužstvá, ktoré nad niekým nevyhrali päť rokov, ich potom vyradia. Ja tomu neprikladám vážnosť. Prečo by to nemohlo byť aj v našom prípade? Ja dúfam, že Košiciam budeme veľmi zdatným súperom," verí Paukovček.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies