Martin získal českého útočníka Jaroslava Svobodu

NETKY.SK • 5 November 2014, 10:31 • 2 min
Martin získal českého útočníka Jaroslava Svobodu

MARTIN - Hokejový extraligista MHC Mountfield Martin získal po Lukášovi Říhovi ďalšiu posilu do útoku, keď podpísal zmluvu so skúseným českým krídelníkom Jaroslavom Svobodom. Tridsaťštyriročný hráč so skúsenosťami z NHL prichádza na Turiec zo švajčiarskeho druholigového klubu Red Ice.

slovakia

left justify in out

"Už dlhšie pracujeme na tom, aby sme posilnili náš tím skúseným útočníkom. Jaroslav Svoboda má na svojom konte 159 zápasov v dresoch Caroliny Hurricanes či Dallasu Stars. V českej extralige odohral vyše tristo zápasov a má skúsenosti z KHL. Verím, že po nepríjemnom zranení Petra Galamboša prichádza do Martina hráč, ktorý prinesie do mužstva potrebnú rozvážnosť a nabudí tím k lepším výkonom," uviedol pre facebookovú stránku MHC generálny manažér klubu Martin Kalnický.

 

"Na Jaroslavovi Svobodovi pracoval pán Kalnický už dlhšiu dobu. Som rád, že sa nakoniec dohodli a posilní náš tím. Výhodou je, že máme skúseného hokejistu, ktorý si vie zastať svoju úlohu na krídle aj v strede útoku. Ide o hráča, ktorý sa vie presadiť pred bránkou súpera počas presiloviek," povedal o príchode Svobodu tréner MHC Jaroslav Török.

 

Olomoucký odchovanec odohral v českej extralige v tímoch Znojma, Třinca, Kométy Brno, Sparte a Chomutove 339 zápasov v ktorých nazbieral 116 bodov za 70 gólov a 46 nahrávok. V NHL sa dostal v roku 2002 s Carolinou Huricanes hneď vo svojej prvej sezóne až do finále Stanleyho pohára. V NHL odohral štyri sezóny s bilanciou 13 gólov a 21 asistencií. V roku 2000 získal na majstrovstvách sveta do 20 rokov v českom drese zlato.

 

"Príchod Lukáša Říhu a Jaroslava Svobodu je ďalším krokom k priblíženiu sa k predsezónnym ambíciám nášho tímu. Trénerská otázka nie je nateraz definitívne vyriešená. Odpoveď na túto otázku sa možno dozvieme v najbližších dňoch, možno to zostane otvorené. Nechceme urobiť unáhlené rozhodnutia a hľadáme skúseného trénera, ktorý odovzdá pre náš tím srdce," povedal na záver Kalnický.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies