Martin Velits sa nedostal do nominácie OPQS na Tour

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 13:54 • 2 min
Martin Velits sa nedostal do nominácie OPQS na Tour

BRUSEL - Slovenský cyklista Martin Velits sa napokon nedostal do nominácie tímu Omega Pharma-Quick Step na preteky Tour de France.

slovakia

left justify in out

Okrem 29-ročného rodáka z Bratislavy s púchovským domicilom zostal čierny Peter aj v rukách Belgičanov Gerta Steegmansa, Thomasa de Gendta a podľa očakávania aj Toma Boonena. Všetci štyria figurovali v širšej trinásťčlennej nominácii.

 

Lídrami Omegy budú od 5. do 27. júla Mark Cavendish a Michal Kwiatkowski. Kým prvý sa bude zameriavať na etapové úspechy na rovinách a boj o zelený dres proti Petrovi Saganovi, druhý by mohol prehovoriť do zápasu o celkové poradie.

Cavendishovi budú pomáhať v záverečných špurtoch rozšíriť jeho 25 etapových víťazstiev predovšetkým Alessandro Petacchi a Mark Renshaw. Brit získal zelený dres na Tour v roku 2011. 

 

Poliaka Kwiatkowského na jeho ceste za úspechom v celkovej klasifikácii budú podporovať aj Jan Bakelants, Michal Golas, Tony Martin, Niki Terpstra a Matteo Trentin. Nemec Tony Martin sa bude snažiť presadiť v predposledný deň v individuálnej časovke. Informácie zverejnil tím Omega Pharma-Quick Step prostredníctvom tlačovej správy. 

 

Širšia nominácia tímu Omega Pharma-QuickStep na Tour de France: Jan Bakelants (Belg.), Mark Cavendish (V. Brit.), Michal Golas, Michal Kwiatkowski (obaja Poľ.), Tony Martin (Nem.), Alessandro Petacchi (Tal.), Mark Renshaw (Aus.), Niki Terpstra (Hol.), Matteo Trentin (Tal.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies