Martin Vaculík prvým slovenským majstrom Európy na plochej dráhe

NETKY.SK • 30 September 2013, 09:26 • 2 min
Martin Vaculík prvým slovenským majstrom Európy na plochej dráhe

RZESÓW - O historicky najväčší úspech slovenskej plochej dráhy sa postaral 23-ročný pretekár Speedway Clubu Žarnovica Martin Vaculík.

slovakia

left justify in out

V nedeľu večer totiž dokázal v posledných pretekoch finálovej série majstrovstiev Európy na plochej dráhe v poľskom Rzeszówe nielen vyhrať, ale aj preskočiť v konečnom poradí všetkých svojich súperov a stal sa tak prvým slovenským majstrom Európy na plochej dráhe.

Martinovi Vaculíkovi patrilo po troch finálových kolách majstrovstiev Európy jednotlivcov priebežné štvrté miesto s päťbodovou stratou na vedúceho Dána Nicki Pedersena. V poslednom kole ale slovenský reprezentant nepoznal na dráhe premožiteľa a nielen, že vyrovnal bodový zisk vedúceho Dána, ale vďaka víťazstvu vo finálovej jazde sa stal majstrom Európy s trojbodovým rozdielom práve pred Nicki Pedersenom. Konečné tretie miesto obsadil Rus Grigorij Laguta.

Veľký úspech Martina Vaculíka podčiarkuje aj skutočnosť, že ide len o druhý cenný kov slovenského plochodrážnika vôbec. Prvým bol bronz, ktorý získal práve on na ME juniorov v roku 2009. Veľkým úspechom bolo aj jeho víťazstvo pri prvom vystúpení v cykle Grand Prix 2012 v poľskom Gorzówe, keď to dokázal z pozície náhradníka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona