Martin v Riu proti Kudlovi, Schmiedlová s Vinciovou

NETKY.SK • 5 August 2016, 10:33 • 2 min
Martin v Riu proti Kudlovi, Schmiedlová s Vinciovou

RIO DE JANEIRO - Andrej Martin (SR) - Denis Kudla (USA), Karolína Schmiedlová (SR) - Roberta Vinciová (Tal.-6) a Andrej Martin, Igor Zelenay (SR) - Philipp Kohlschreiber, Jan-Lennard Struff (Nem.), také budú zápasy slovenských tenistov v 1. kole dvojhry a štvorhry na olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v dejisku.

slovakia

left justify in out

Hrať sa bude 6. - 14. augusta. Všetci traja zástupcovia SR absolvujú svoj debut pod piatimi kruhmi. Účasť zo zdravotných dôvodov odriekli národné jednotky Martin Kližan (obava z vírusu zika) a Dominika Cibulková (zápal v oblasti ľavej päty). 

 

"Bude záležať na tom, ako zahrajú. Šance sú pred zápasom rovnaké pre všetkých. Asi najťažší žreb má Kaja Schmiedlová. Súper Andreja Martina je nepríjemný, ale nie jeden z najťažších. Vo štvorhre majú chlapci hrateľných súperov," vyjadril sa pre Rádio Slovensko na margo žrebu kapitán slovenského daviscupového tímu a zlatý medailista v singli na OH 1988 v Soule Miloslav Mečíř. 

 

Dvadsaťšesťročný Bratislavčan Martin, minulý týždeň na 98. mieste premiérovo v kariére člen Top 100 svetového rebríčka ATP v singli (teraz v ňom figuruje na 111. mieste), otestuje 23-ročného kyjevského rodáka Kudlu (120., bol však už aj na 53. pozícii) prvý raz v kariére. 

 

Dvadsaťjedenročná Košičanka Schmiedlová (61.) zdolala 33-ročnú univerzálku Vinciovú (8.) vlani v novembri na tzv. malých MS WTA pod názvom Elite Trophy v čínskom Ču-chaji jednoznačne 6:1, 6:0. "Súperku celkom poznám, párkrát som s ňou trénovala a minulý rok som ju zdolala. Je veľmi nepríjemná, hrá výborne na sieti, rezaný bekhend mi nikdy veľmi nesedel. Nebudem to mať ľahké. Je to jedna z top hráčok, veľmi skúsená. Keď budem hrať dobre, mám šancu. Určite to však nebude ľahké," uviedla Karolína Schmiedlová o protivníčke v 1. kole olympijského turnaja. 

 

Debutant na olympiáde Andrej Martin si Rio užíva, je to pre neho niečo nové, v prvom súboji ho čaká americký tenista Denis Kudla. "Neviem o ňom veľa, lebo ja hrávam väčšinou na antuke a on na tvrdom povrchu. Na turnajoch sme sa nestretávali. Je to pre mňa veľká neznáma, ešte som ho nevidel hrať a musím si o ňom niečo zistiť. Sústredím sa na moju hru. Keď podám dobrý výkon, mám šancu na kvalitný výsledok," povedal Andrej Martin.

Dvojhra mužov - 1. kolo: 
Andrej Martin (SR) - Denis Kudla (USA) / bilancia: 0:0 

Dvojhra žien - 1. kolo: 
Karolína Schmiedlová (SR) - Roberta Vinciová (Tal.-6) / bilancia: 1:0 

Štvorhra mužov - 1. kolo: 
Andrej Martin, Igor Zelenay (SR) - Philipp Kohlschreiber, Jan-Lennard Struff (Nem.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona