Martin Tóth má stop na jeden zápas, Sukisa na 4 týždne

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 18:07 • 2 min
Martin Tóth má stop na jeden zápas, Sukisa na 4 týždne

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) potrestala hráča FC Spartak Trnava Martina Tótha, vylúčeného po druhom napomenutí žltou kartou v stredajšom zápase 28. kola najvyššej súťaže Fortuna ligy proti domácemu ŠK Slovan Bratislava, nepodmienečným pozastavením výkonu športovej činnosti na jedno súťažné stretnutie od 21. apríla.

slovakia

left justify in out

Z druholigistov si za červenú kartu nezahrá od 17. 4. jeden súťažný duel Jozef Tropp z FK Poprad (vylúčený za podrazenie súpera v jasnej gólovej príležitosti), hráč ŠKF Sereď Elvis Mashike Sukisa musí za kopnutie súpera neprimeranou silou v prerušenej hre v nedeľňajšom dueli v Košiciach s FC Lokomotíva v rámci 3. kola nadstavbovej časti Doxxbet ligy skupiny o postup do Fortuna ligy nedobrovoľne pauzovať 4 týždne - od 18. apríla 2016. Informuje o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v novej úradnej správe.


Za päť napomenutí žltou kartou nebudú v jednom súťažnom zápase k dispozícii Pape Macou Sarr (Dunajská Streda), Juraj Vlado (Nové Mesto nad Váhom), Tomáš Baranyi (Spišská Nová Ves), Oliver Augustíni (Borčice) - všetci od 17. apríla, Tichomir Kostadinov (Banská Bystrica), Loic Guilvic Gagnon (Bardejov), Valentín Majerčák, Patrik Sabo (obaja Slovan Bratislava juniori) - všetci od 18. 4., Jhonnes Marques de Souza (Zlaté Moravce), Patrik Vajda (Podbrezová) - obaja od 20. apríla a František Kubík (Slovan Bratislava) od 21. 4.


Za 9 napomenutí ŽK majú na jedno súťažné stretnutie pozastavený výkon športovej činnosti Erik Streňo (Poprad) - od 17. apríla a Peter Kleščík (Trenčín) - od 20. apríla 2016. DK SFZ žiada klub ŠK Slovan Bratislava o podrobné písomné stanovisko k hrubému nešportovému správaniu (HNS) divákov (vulgárne pokriky a vhodenie predmetov na hraciu plochu) v stretnutí 27. kola Fortuna ligy v Senici proti domácemu tímu ako aj k HNS divákov (vulgárne pokriky a použitie pyrotechniky), zverejnenému transparentu a k neplneniu povinností usporiadateľskej služby (použitie pyrotechniky v sektore hostí) v domácom dueli 28. kola Fortuna ligy proti Trnave.

 

Členovia "disciplinárky" žiadajú aj klub FC Spartak Trnava o podrobné písomné stanovisko k hrubému nešportovému správaniu divákov (vulgárne pokriky, použitie pyrotechniky a poškodenie majetku), spôsobu náhrady škody a zaslanie dokladu o vysporiadaní v spomenutom stretnutí 28. kola Fortuna ligy na bratislavských Pasienkoch proti domácemu Slovanu.


Disciplinárna komisia SFZ žiada MFK Skalica predložiť doklad o náhrade spôsobenej škody klubu FK Senica (Skalica tam hrá domáce zápasy, pozn.) po stretnutí 28. kola Fortuna ligy so Zlatými Moravcami a FC ViOn žiada o nahlásenie vinníka a predloženie dokladu o náhrade spôsobenej škody klubu FK Senica po spomenutom zápase so Skalicou, tiež do 27. apríla 2016.

 

Členovia DK SFZ zobrali na vedomie správu delegáta zo stretnutia 3. kola nadstavbovej časti Doxxbet ligy a rozhodla sa uložiť klubu FK Dukla Banská Bystrica ochranné opatrenie, spočívajúce v zákaze vstupu osoby identifikovanej klubom (p. Maroš Sobotník) na štadión Dukly B. Bystrica počas majstrovských stretnutí Doxxbet ligy do 31. decembra 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona