Martin Senčák spájaný s kauzou predraženého CT končí na poste podpredsedu ÚDZS

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 17:14 • 2 min
Martin Senčák spájaný s kauzou predraženého CT končí na poste podpredsedu ÚDZS

BRATISLAVA - Martin Senčák končí na poste podpredsedu Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

slovakia

left justify in out

Senčák bol v minulosti vedúci služobného úradu a na ministerstve zdravotníctva ho spájali s kauzou predraženého CT, aj so spornými stravovacími tendrami. "Martin Senčák na ministerstve dostal viacero upozornení od členov dozornej rady piešťanskej nemocnice o porušení zákona pri nákupe CT prístroja, no ignoroval ich," píše RTVS na sociálnej sieti.


Neskôr podpisoval aj predražené tendre na stravovanie. Pre jednu z víťazných firiem, ktorá dodávala jedlo do nemocníc, v minulosti pracoval. Po prevalení kauzy musel z ministerstva odísť, no po niekoľkých mesiacoch dostal miesto na Úrade pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.


"Od 1. mája nebude ani predseda, ani zástupca predsedu v úrade a dovtedy vláda vymenuje na môj návrh nového predsedu. Ja s pánom Senčákom nemám žiadny pracovný vzťah, to znamená, ani som neplánoval, ani sme nikdy spolu nerobili. Kde bude pôsobiť, sa treba asi opýtať jeho," povedal minister zdravotníctva Tomáš Drucker.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona