Martin Schulz odovzdal svoj hlas vo voľbách do Bundestagu

NETKY.SK • 24 September 2017, 11:46 • 2 min
Martin Schulz odovzdal svoj hlas vo voľbách do Bundestagu

WURSELEN - Líder Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) Martin Schulz odovzdal dnes svoj hlas vo voľbách do Spolkového snemu (Bundestagu). Hlavný vyzývateľ súčasnej kancelárky Angely Merkelovej hlasoval vo svojom bydlisku v meste Würselen neďaleko hraníc s Holandskom, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Schulza sprevádzala manželka Inge. Bývalý šéf Európskeho parlamentu prišiel do volebnej miestnosti okolo 10.00 h. Vyjadril nádej, že dnešné pekné slnečné počasie vydrží a prispeje k vysokej účasti na voľbách.

 

"Verím, že svoje právo voliť dnes využije čo najviac ľudí a hlasovaním za demokratické strany posilnia demokratickú budúcnosť Nemecka," povedal Schulz.

 

Na celom území Nemecka sa dnes o 8.00 h otvorili volebné miestnosti. Približne 61,5 milióna oprávnených voličov (31,7 milióna žien a 29,8 milióna mužov) rozhodne v parlamentných voľbách 2017 o zložení budúceho, už 19. Spolkového snemu (Bundestagu) a nepriamo tak i o zložení budúcej spolkovej vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies