Martin Rančík za bratom Radoslavom do Nymburku

NETKY.SK • 16 Október 2013, 11:39 • 2 min
Martin Rančík za bratom Radoslavom do Nymburku

NYMBURK - Jeden z najlepších slovenských basketbalistov uplynulého desaťročia Martin Rančík si prvý raz na klubovej úrovni zahrá po boku mladšieho brata Radoslava. Skúsený 35-ročný krídelník sa dohodol na podmienkach zmluvy s českým majstrom ČEZ Basketball Nymburk, v ktorom úspešne pôsobí jeho o rok mladší súrodenec.

slovakia

left justify in out

"Na staré kolená sa nám splní prianie zahrať si spolu v jednom klube, ale v prvom rade sa naňho pozerám ako na posilu nášho tímu. Maťo je typ hráča, ktorý má predovšetkým mnoho skúseností. Obaja vynikáme podobnou hernou agresivitou, ale ináč je trochu odlišný typ než ja. V každom prípade však bojuje o každú loptu a my potrebujeme najmä jeho energiu," uviedol na klubovom webe "energetikov" Radoslav Rančík. Nymburk je desaťnásobný český majster, v tejto sezóne štartuje okrem domácej súťaže aj v Eurocupe a nadnárodnej VTB 

Martin Rančík strávil uplynulý ročník v slovenskej extralige, kde priviedol bratislavský Inter k majstrovskému titulu po dlhých 17 rokoch. 

Nitriansky rodák si v minulosti v Španielsku obliekal postupne dresy Bilbaa, Estudiantes Madrid, Vitorie a Alicante, počas kariéry odohral v tamojšej druhej najsilnejšej lige sveta (ACB) dovedna 111 zápasov, v ktorých nastrieľal spolu 1064 bodov (priemer 9,2 na jeden duel) a doskočil 423 lôpt. Pred ôsmimi rokmi získal v Taliansku titul s Bolognou a na Apeninskom polostrove hral predtým aj v Miláne. Do slávneho gréckeho veľkoklubu Olympiakos Pireus síce prestúpil v roku 2005, pre problémy s arytmiou srdca nedostal od lekára povolenie hrať. Individuálne najvydarenejší duel v prestížnej Eurolige odohral 10. novembra 2010 v drese Vitorie v domácom súboji proti litovskému tímu Žalgiris Kaunas (88:92), keď za 20 minút na ihrisku nastrieľal úctyhodných 24 bodov, čo je jeho maximum v tejto súťaži v kariére. 

Martin Rančík je oficiálne dvojnásobný najlepší hráč SR (2001 a 2002) podľa výsledkov ankety Slovenskej basketbalovej asociácie. Ako študent - basketbalista prešiel v USA univerzitným systémom, štyri roky nastupoval v NCAA za Iowa State. 

"Petr Benda je zatiaľ mimo hry a Dylan Page to síce skúša, ale zatiaľ nevieme, ako sa ďalej vyvinie situácia. Preto sme sa rozhodli posilniť tím na ich pozíciách. Ciele sú vysoké a nemôžeme si dovoliť prehrávať zápasy z dôvodu úzkeho kádra. Martin je veľmi skúsený hráč a jeho rýchly príchod nám určite pomôže vyriešiť našu situáciu," povedal litovský tréner ČEZ Basketball Nymburk Kestutis Kemzura. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies