Martin Rančík ukončil pôsobenie v Nymburku

NETKY.SK • 29 December 2013, 15:56 • 2 min
Martin Rančík ukončil pôsobenie v Nymburku

BRATISLAVA - Skúsený slovenský krídelník vypomáhal českému majstrovi dva mesiace.

slovakia

left justify in out

Slovenský basketbalista Martin Rančík v súlade s krátkodobou zmluvou ukončil svoje pôsobenie v českom majstrovskom klube ČEZ Basketball Nymburk. Skúsený 35-ročný krídelník pribudol ako výpomoc do kádra "energetikov" v polovici októbra, keď ambiciózne družstvo sužovali zranenia. Za dva mesiace nastúpil starší z bratov Rančíkovcov päťkrát v českej NBL (priemer 15 minút, 9,4 bodu a 4,4 doskoku na zápas), v Eurocupe zasiahol do štyroch duelov (bez bodu) a v nadnárodnej VTB lige naskočil vo dvoch stretnutí (priemer 9,5 min, 1 bod).

"Aj keď toho veľa neodohral, naplnil očakávania, s ktorými k nám prichádzal. Bol prínosom najmä pre mladších hráčov, ktorým ukázal, že tak ako jeho brat Rado je aj on stopercentný profesionál s bohatými skúsenosťami," uviedli pre agentúru SITA predstavitelia nymburského klubu. 

Martin Rančík si na klubovej úrovni po prvý raz zahral so spomenutým mladším súrodencom Radoslavom. V minulosti pôsobil predovšetkým v Španielsku, kde si obliekal dresy Bilbaa, Estudiantes Madrid, Vitorie a Alicante. Počas kariéry odohral v tamojšej druhej najsilnejšej lige sveta (ACB) dovedna 111 zápasov, v ktorých nastrieľal spolu 1064 bodov (priemer 9,2 na jeden duel) a doskočil 423 lôpt. Pred ôsmimi rokmi získal v Taliansku titul s Bolognou a na Apeninskom polostrove hral predtým aj v Miláne. 

Martin Rančík je oficiálne dvojnásobný najlepší hráč SR (2001 a 2002) podľa výsledkov ankety Slovenskej basketbalovej asociácie. Ako študent - basketbalista prešiel v USA univerzitným systémom, štyri roky nastupoval v NCAA za Iowa State. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies