Martin o Masters v Brazílii: Bol to taký môj osobný cieľ

NETKY.SK • 30 Október 2013, 13:06 • 2 min
Martin o Masters v Brazílii: Bol to taký môj osobný cieľ

BRATISLAVA - Slovenský tenista Andrej Martin najmä na sklonku sezóny po očku sledoval pohyby na tohtoročnom challengerovom rebríčku. Potešilo ho, že sa napokon dostal medzi účastníkov výberového podujatia ATP Challenger Tour Finals na antuke vonku v brazílskom Sao Paule (13. - 17. novembra).

slovakia

left justify in out

"V podstate celý rok som sa pohyboval na hrane kvalifikovania, bol to taký môj osobný cieľ. Som rád, že sa to napokon podarilo," uviedol 24-ročný Bratislavčan Andrej Martin pre agentúru SITA z challengeru vo švajčiarskej Ženeve, na ktorom už je v osemfinále. 

Momentálne 124. hráč základného renkingu pre nasadzovanie sa neobáva, že mu zmena povrchu po bratislavskom podujatí Slovak Open (4. - 10. novembra) spôsobí zásadnejšie ťažkosti: "S prechodom na antuku vôbec nemám problém. Práve naopak: teším sa na ňu." Prvé dva ročníky challengerových Masters v juhoamerickom dejisku sa konali na harde pod strechou. 

Okrem Andreja Martina sa v areáli Sociedade Harmonia de Tenis predstavia Kolumbijčan Alejandro González, Ukrajinec Oleksandr Nedoviesov, Holanďan Jesse Huta Galung, Talian Filippo Volandri, Rus Teimuraz Gabašvili, Rumun Adrian Ungur a domáci držiteľ voľnej karty Guilherme Clezar: "Všetci súperi budú kvalitní, ale nie neporaziteľní. Je zbytočné polemizovať, koho chcem v skupine. Keď chcem vyhrať turnaj, musím zdolať každého," upozornil A. Martin. 

Daviscupový reprezentant SR uznal, že právo štartu na tomto podujatí je príjemný bonus na záver sezóny: "Mal som ju celkom dobrú a človek sa na takýto turnaj asi nedostane každý rok. Bude pre mňa posledný v sezóne, tak dám do toho všetko a nechám sa prekvapiť, čo z toho bude." 

Aktérov rozdelia žrebom do dvoch základných skupín, z ktorých prví dvaja postúpia do "krížového" semifinále. Za celkový triumf bez prehry v skupine získa šampión 125 bodov do svetového rebríčka a prémiu 91 200 USD. Na premiére tohto podujatia predvlani v hale Ginásio do Ibirapuera v Sao Paule štartoval Martin Kližan a prehral všetky tri zápasy. Titul vtedy získal Nemec Cedrik-Marcel Stebe, minulý rok sa radoval Argentínčan Guido Pella. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies