Martin na bielom koni príde skôr: V Bratislave by malo snežiť už budúci týždeň

NETKY.SK • 3 November 2016, 15:00 • 2 min
Martin na bielom koni príde skôr: V Bratislave by malo snežiť už budúci týždeň

BRATISLAVA – Martin na bielom koni navštívi hlavné mesto o niečo skôr. Teploty klesnú a budúci týždeň by malo v Bratislave snežiť.

slovakia

left justify in out

V piatok by mala nočná teplota klesnúť na -1 až -6, v horských dolinách a kotlinách až do -10 stupňov. Cez deň sa teploty vyšplhajú na 6 až 11, na severe miestami okolo 4 stupňov.

 

Cez víkend bude podobne ako v piatok. V sobotu a v nedeľu bude najnižšia nočná teplota 2 až -2, v dolinách a kotlinách miestami okolo -4 stupne. Cez deň sa najvyššia teplota vyšplhá 5 až 10, na juhozápade 10 až 14 stupňov.

 

V pondelok by mali prísť zrážky, ktoré by sa už v stredu mali zmeniť na sneženie. Najvyššia denná teplota by sa mala vyšplhať na 0 až 6 stupňov.

 

 

 

“V Európe sneh v nížinách zatiaľ takmer výlučne len v Rusku + počas tohto týždňa sneh v nížinách aj na Pobaltí a v Škandinávii

 

V pondelok 31.10. sa súvislá snehová pokrývka nachádzala v nížinách v rámci Európy takmer výlučne len v Rusku, a to najmä v Moskovskej oblasti. Napríklad Moskva hlásila 6 cm hrubú perinu.

 

Počas tohto týždňa sa však situácia výraznejšie zmení. Nad európskou časťou Ruska sa už dlhšie udržiava rozsiahla oblasť veľmi chladného, pôvodom arktického, vzduchu. Keďže chladný vzduch bude v tejto časti Európy a tiež aj na Pobaltí a v Škandinávii v najbližších dňoch zostávať a očakávajú sa tu výdatnejšie zrážky bude to mať podľa modelu ECMWF za následok rozšírenie oblasti so súvislou snehovou pokrývkou. V nedeľu by mal byť sneh v nížinách okrem rozsiahlej európskej časti Ruska aj v Litve, Lotyšsku, Estónsku, Fínsku a tiež aj v časti Bieloruska,” informoval SHMÚ na svojom facebooku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies