Martin na bielom koni nepríde: Celý týždeň bude teplo a padnú aj rekordy

NETKY.SK • 9 November 2015, 09:40 • 2 min
Martin na bielom koni nepríde: Celý týždeň bude teplo a padnú aj rekordy

BRATISLAVA – Zima sa ešte odkladá. Babie leto pokračuje a teploty budú vzhľadom k tomu, že je už november budú veľmi vysoké. Martin na bielom koni určite nepríde.

slovakia

left justify in out

Cez víkend padli teplotné rekordy a teplé počasie bude pokračovať aj cez týždeň. Vysoké teploty zapríčinil podľa meteorológov teplý vzduch pôvodom z juhozápadnej Európy. Ten sa dostal predovšetkým nad juhozápadné Slovensko, kde maximálna denná teplota dosahovala 19 až 20 stupňov Celzia.

 

Teplé počasie by podľa meteorológov malo vydržať najmenej do polovice novembra.

 

Predpoveď počasia na pondelok (zdroj: SHMÚ):

Premenlivá veľká oblačnosť a neskôr miestami dážď alebo prehánky, a to najmä na severe. Spočiatku miestami hmla. Najvyššia denná teplota 6 až 12, v južnej polovici západného Slovenska 13 až 17 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 8 stupňov. Fúkať bude slabý premenlivý vietor sa na západnom a strednom Slovensku zmení na západný až severozápadný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), v stredných  a vyšších polohách 8 až 15 m/s (30 až 55 km/h) a v nárazoch až do 26 m/s (95 km/h).

 

Utorok:

Oblačno až zamračené. Ojedinele, cez deň miestami slabý dážď, alebo prehánky. Popoludní od západu a čiastočné zmenšovanie oblačnosti. Nočná teplota 10 až 4 stupňov. Denná teplota 11 až 16, na severe a východe okolo 9 stupňov. Fúkať bude prevažne západný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), miestami v nárazoch do 15 m/s (55 km/h).

 

Streda:

Prevažne veľká oblačnosť. Ojedinele slabé zrážky. Ráno v nižších polohách ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Nočná teplota 9 až 3 stupne. Denná teplota 11 až 17 stupňov. Fúkať bude prevažne západný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

 

Štvrtok:

Prevažne polojasno a ojedinele slabé zrážky, najmä na severe. V nižších polohách ráno a dopoludnia miestami hmla alebo nízka oblačnosť. Nočná teplota 7 až 1 stupňov. Denná teplota 11 až 17 stupňov.

 

Piatok:

Prevažne polojasno. V nižších polohách ráno a dopoludnia miestami hmla alebo nízka oblačnosť. Nočná teplota 5 až -1 stupeň. Denná teplota 11 až 15, pri hmle a nízkej oblačnosti okolo 9 stupňov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies