BRATISLAVA - Slovenský herec Martin Meľo veľmi obľubuje ázijskú kuchyňu.
„Aj keď varím, aj keď nevarím, vždy ma to láka smerom na východ - India, Ázia. Doslova šaliem z tých ich chutí. Indické, vietnamské či japonské jedlo vo mne vyvoláva radosť a chuť žiť. A znovu sa najesť,“ zasmial sa v rozhovore pre agentúru SITA.
Ako však mladý rodák z Chlebníc priznal, neopovrhne ani slovenskou klobásou. „Naše údené klobásky budú vždy pre mňa hitom, hlavne cestovateľským. Keď som zvykol osamote cestovať zákutiami našej planéty, vždy som si pribalil na cestu klobásku a chlebík. Je to totiž spratné, nekazí sa to a človek má z takej klobásky aj kus energie, môže chodiť a chodiť,“ priblížil.
Kvôli rodine sa ale musel sympatický herec podľa vlastných slov naučiť variť veľmi rýchlo. „Môj vzťah k vareniu je zväčša pätnásťminútový. Nie že by sa mi nechcelo, práve naopak, ale ak sa chce človek venovať veľa rodine, musí vedieť aj rýchlo variť a to som sa naučil. Varím rýchlo a vraj aj chutne, hotový profi kuchár,“ zavtipkoval a dodal, že si možno na staré kolená otvorí reštauráciu s vychytávkami a bude sa "radovať s hosťami z pozemských chutí“.