Martin Meľo by chcel skúsiť šťastie v zahraničí

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 16:49 • 2 min
Martin Meľo by chcel skúsiť šťastie v zahraničí

BRATISLAVA - Slovenský herec Martin Meľo rozmýšľa, že opráši jazyky a vycestuje za prácou do zahraničia.

slovakia

left justify in out

„Všade okolo našej milovanej vlasti je veľa kultúr, ktoré sú úžasné a vedia veľmi obohatiť život človeka,“ uviedol v rozhovore pre agentúru SITA umelec, ktorý po vysokej škole istý čas pôsobil v škótskom Edinburghu. „Žil som po vysokej škole jednu dobu v Edinburghu aj s niektorými bývalými spolužiakmi z divadelnej fakulty. Robili sme si tam svoje divadlo s ľuďmi z rôznych krajín,“ pochválil sa Meľo.

 

Komunikácia v angličtine mladému rodákovi z Chlebníc veľmi vyhovuje. „Vždy som sa cítil dobre, keď som hral v jazyku, ktorý nie je materinský. Otvorilo mi to nové dimenzie a posunulo hranice možností vo vyjadrení seba samého a môjho pôsobenia. Jazyk rozširuje hranice, svet sa zmenšuje. Môžete potom pracovať s kýmkoľvek a kdekoľvek. V tomto je angličtina úžasná, že hýbe svetom. Ani francúzština nie je na zahodenie,“ vysvetlil. 

 

Ďalším dôvodom, prečo sa známy herec v súčasnosti zameriava na zahraničie, je i to, že sa na Slovensku nenakrúcajú veľké americké produkcie. „V Prahe a v Budapešti sa natáčajú, u nás nie, pritom tu je veľa skvelých a zaujímavých hercov,“ podotkol Meľo, ktorý napriek končiacej sa divadelnej sezóne pracuje na niekoľkých inscenáciách. Diváci si ho budú môcť čoskoro vychutnať na doskách Túlavého divadla, v komédii Underground Divadla GUnaGU či v Príbehoch z maringotky Divadla ZkuFraVon. Okrem toho sa v lete predstaví i na hudobnom festivale Pohoda 2015. „Stačí mať otvorené oči, uši a hlavne srdce,“ uzavrel Meľo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies