Martin Marinčin sa stal 65. Slovákom s gólom v NHL

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 12:43 • 2 min
Martin Marinčin sa stal 65. Slovákom s gólom v NHL

EDMONTON - Obranca Martin Marinčin z tímu Edmonton Oilers sa v stredu stal v poradí už 65. Slovákom, ktorému sa podarilo skórovať v zámorskej hokejovej NHL.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročnému Košičanovi sa to podarilo v 77. stretnutí v kanadsko-americkej súťaži. Minimálne jeden štart v NHL si doteraz pripísalo 78 hokejistov spod Tatier. V tabuľke slovenských kanonierov v profilige sa Marinčin dostal na úroveň Mária Bližňáka, Andreja Podkonického, Ľubomíra Vaica, Miroslava Zálešáka a Jozefa Baleja. Zatiaľ neohrozeným lídrom poradia slovenských strelcov v NHL je Stan Mikita s 541 gólmi. Druhý je Peter Bondra (503 presných zásahov) a tretí Marián Hossa (485).

 

Účastník minuloročných ZOH v Soči aj seniorských MS v Minsku sa v stredu podieľal presným zásahom na víťazstve "olejárov" nad Coloradom 4:3. Marinčin si v 5. minúte nakorčuľoval do pravého kruhu, prevzal prihrávku od Andrewa Millera a strelou zápästím pomedzi obrancov Zacha Redmonda a Dennisa Everberga prekonal Semiona Varlamova v bránke Avalanche. Slovenský bek v stredu otvoril skóre duelu, hosťom sa neskôr podarilo vyrovnať z 0:3 na 3:3.

 

Zaujímavosťou je, že Marinčin na pamiatku nedostal celý puk, ako býva v takomto prípade zvykom, ale len polovicu. Spomenutý spoluhráč slovenského beka A. Miller totiž zaznamenal svoj premiérový kanadský bod v NHL, takže dostal druhú polovicu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies