Martin Kližan v Acapulcu preverí Djokoviča

NETKY.SK • 27 Február 2017, 12:17 • 2 min
Martin Kližan v Acapulcu preverí Djokoviča

ACAPULCO - Srbský nedávny líder svetového rebríčka Novak Djokovič bude najskôr v utorok súperom slovenského tenistu Martina Kližana v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP World Tour 500 Abierto Mexicano Telcel v mexickom Acapulcu (dotácia 1 469 745 USD, tvrdý povrch).

slovakia

left justify in out

Stanovil to nedeľňajší žreb. Druhý muž terajšieho hodnotenia Djokovič hrá na tomto podujatí na základe voľnej karty a je jednotkou "pavúka". Postupujúci si v osemfinálovom 2. kole zmeria sily s úspešným z duelu Juan Martín Del Potro (Arg.) - Frances Tiafoe (USA). Dvojkou turnaja je Španiel Rafael Nadal, trojkou Chorvát Marin Čilič a štvorkou Rakúšan Dominic Thiem. Šampión si odnesie 500 bodov do hodnotenia a prémiu 321 900 amerických dolárov pred zdanením.

Dvadsaťdeväťročný Belehradčan Djokovič bude hrať v predmetnej krajine premiérovo vo svojej kariére. Zverenec Mariána Vajdu dosiaľ naposledy bol v turnajovej akcii 19. januára na melbournských grandslamových Australian Open, v 2. kole senzačne nestačil na Uzbeka Denisa Istomina. Počas prvého februárového týždňa Djokovič prispel jedným singlovým bodom k triumfu Srbov 4:1 nad Rusmi v Niši v osemfinálovom 1. kole Davisovho pohára 2017 reprezentačných družstiev mužov.

Djokovič vedie v bilancii zo vzájomných duelov s 27-ročným Petržalčanom Kližanom, 62. v počítačovom poradí, 2:0. Opakovane sa presadil predvlani na "harde": v marci v americkom Miami na Floride (6:0, 5:7, 6:1) a v októbri v čínskom Šanghaji (6:2, 6:1). Srb má na konte 758 zápasových úspechov vo dvojhre, o štyri zaostáva za historickou desiatou pozíciou v tzv. Open Ere, na ktorej figuruje Američan Pete Sampras. V Acapulcu bude prvým aktérom z Top 2 od sezóny 2001, keď získal miestny titul vtedajší líder hodnotenia Gustavo Kuerten z Brazílie. Ak sa do finále prebojujú dvaja najvyššie nasadení, bude to jubilejný 50. súboj Djokoviča a Nadala (26:23).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona