Martin Harich má z Francúzska nezabudnuteľný zážitok: Toto sa mu prihodilo!

NETKY.SK • 4 September 2018, 07:50 • 2 min
Martin Harich má z Francúzska nezabudnuteľný zážitok: Toto sa mu prihodilo!

BRATISLAVA – Slovenský spevák Martin Harich zažíva cesty plné intenzívnych momentov.

slovakia

left justify in out

Inak tomu nebolo ani toto leto, ktoré strávil cestami po Taliansku, Rakúsku, Nemecku, Luxembursku, Francúzsku, Poľsku a Malte. Ako napokon priznal, najviac mu v pamäti utkvela silná spomienka z Paríža. „Začalo sa to celkom nevinne. Hral som pod Sacré-Coeur, bol čarovný večer. Pristavilo sa pri mne veľa ľudí, dvaja si dokonca priniesli vlastné cajony, sadli si ku mne a začali so mnou hrať. Nebolo to nič neobvyklé, Montmartre, kde sa Sacré-Coeur nachádza, je umelecká časť Paríža, kde ľudia pri sebe bežne nosia rôzne nástroje. Napriek tomu ma však tento zážitok tak nabil, že som krátko na to urobil niečo, na čo by som sa možno v živote neodhodlal,“ prezradil mladý umelec.

„Boli sme sa s priateľkou prejsť po Montmartre, sú tam rôzne kaviarničky a bary. Boli sme hladní, tak som jej povedal, že idem kúpiť nejakú palacinku a vošiel som do jednej historickej palacinkárne, kde sú steny oblepené tisíckami odkazov. Vždy som tam chcel ísť, ale zakaždým bolo zavreté a teraz mali otvorené! Vošli sme teda dnu a tam stál taký starý klavír. Neviem, čo to do mňa vošlo, bez váhania som sa opýtal šéfa podniku, či si môžem zahrať pesničku. Mal som dobrú náladu, chcelo sa mi hrať. On ešte robil žarty, že dobre, ale jedine za päť eur. Asi sa ho to tam pýta každý...,“ zasmial sa Harich. „Zahral som mu moju Chocolate. To už som videl, že sa mu to páči, lebo doniesol priateľke ďalšiu palacinku zadarmo. Dohral som pesničku a on sa ma spýtal, či viem zahrať niečo od Coldplay. Poskočilo mi srdce, lebo Coldplay mám strašne rád, tak som zahral The Scientist. Pri posledných tónoch skladby sedelo okolo mňa pri stoloch ďalších desať ľudí, ktorí si zvonku presadli dnu a majiteľ mi vzápätí povedal, že pár mesiacov dozadu tam presne tak, ako ja, vošiel Chris Martin a začal hrať na ten klavír... A tú istú pesničku ako ja,“ zaspomínal si s úsmevom na tvári.

To však podľa jeho slov nebolo ani zďaleka všetko. „Človek by si povedal, že už má zážitok na celý život, no ešte to pokračovalo. Jedna zo žien, ktoré vošli do toho baru, si totiž po chvíli prisadla ku mne s prosbou, či si môže so mnou niečo zaspievať. Bola tam s manželom a mamou, ktorá mi neskôr prezradila, že sa to jej dcéra len hanbí priznať, ale spieva v New Yorku v muzikáloch. Zahral som jej a zaspievali sme si spolu Can’t Help Falling in Love od Elvisa. Jej mama mala hneď slzy na krajíčku a tá baba sa ku mne napokon naklonila, že mi povie tajomstvo a pošepkala mi, že túto pesničku napísal pre Elvisa starý otec jej manžela. To už som bol rozliaty na kolomaž. Normálne sa mi triasli ruky, bol som hotový,“ priznal 23-ročný spevák. „Nuž a majiteľ mi tam napokon ponúkol aj prácu, takže ak nevyjde hudobná kariéra na Slovensku, sťahujem sa do Paríža,“ zavtipkoval na záver.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies