Martin Freeman sa rozlúčil s postavou Bilba

NETKY.SK • 13 Júl 2013, 18:35 • 2 min
Martin Freeman sa rozlúčil s postavou Bilba

BRATISLAVA - Britský herec Martin Freeman nakrútil svoju poslednú scénu ako Bilbo Bublík v trilógii Hobit. Na sociálnej sieti Facebook to oznámil režisér Peter Jackson.

slovakia

left justify in out

"Koniec úžasného dva a pol roka. V tejto úlohe si neviem predstaviť nikoho iného - je to postava, o ktorú sa Martin staral a tvoril ju s láskou a úžasnými schopnosťami," napísal. "Rozlúčili sme sa s našimi elfmi, ľuďmi, čarodejníkmi a teraz aj s hobitom. Som veľmi spokojný s tým, čo sme nakrútili. Ďalšie dva filmy budú skvelé," dodal.

Trojica prequelov Jacksonovej trilógie Pán prsteňov (2001, 2002 a 2003) sleduje dobrodružstvá hobita Bilba na výprave s cieľom znovu získať Erebor - stratené kráľovstvo trpaslíkov v Osamotenej hore. Putuje spolu s 13 trpaslíkmi a čarodejníkom Gandalfom. Svoje úlohy z Pána prsteňov si v novej trilógii zopakovali Ian Holm ako starší Bilbo, Ian McKellen ako Gandalf, Cate Blanchett ako elfka Galadriel, Orlando Bloom ako elf Legolas, Elijah Wood ako Frodo, Andy Serkis ako Glum, Christopher Lee ako Saruman či Hugo Weaving ako elf Elrond. Herecké obsadenie tvoria aj predstavitelia trinástich trpaslíkov Richard Armitage (Thorin), Ken Stott (Balin), Graham McTavish (Dwalin), William Kircher (Bifur), James Nesbitt (Bofur), Stephen Hunter (Bombur), Dean O'Gorman (Fili), Aidan Turner (Kili), John Callen (Oin), Peter Hambleton (Gloin), Jed Brophy (Nori), Mark Hadlow (Dori) a Adam Brown (Ori), a tiež Evangeline Lilly, Billy Connolly, Barry Humphries, Luke Evans, Stephen Fry, Ryan Gage, Sylvester McCoy, Bret McKenzie, Lee Pace, Mikael Persbrandt, Conan Stevens, Jeffrey Thomas a Benedict Cumberbatch. 

Prvá časť filmovej trilógie Hobit s podtitulom Neočakávaná cesta absolvovala svetovú premiéru 28. novembra 2012 vo Wellingtone a do slovenských kín prišla 13. decembra 2012. Pokračovanie Bilbovej dobrodružnej výpravy s názvom Hobit: Smaugova pustatina by sa malo do slovenských kín dostať 12. decembra 2013, záverečná časť Hobit: Cesta tam a späť má zatiaľ slovenskú premiéru naplánovanú na 17. decembra 2014. 

Najvýznamnejšou úlohou 41-ročného Martina Freemana je práve spomínaná rola Bilba. Diváci ho však môžu poznať aj zo seriálu Sherlock (2010) ako doktora Johna Watsona či zo seriálu The Office (2001-2003) a filmov Láska nebeská (2003), Súmrak mŕtvych (2004), Stopárov sprievodca po Galaxii (2005), Krádeže a vlámania (2006), Jednotka príliš rýchleho nasadenia (2007) či Wild Target (2010). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona