Martin Dúbravka v hľadáčiku pražskej Sparty

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 12:42 • 2 min
Martin Dúbravka v hľadáčiku pražskej Sparty

BRATISLAVA - Český futbalový klub AC Sparta Praha má záujem o slovenského reprezentačného brankára v službách konkurenčného FC Slovan Liberec Martina Dúbravku.

slovakia

left justify in out

"Áno, Sparta ma oslovila, komunikujeme," uviedol pre web Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Dúbravka, ktorý nechýba v nominácii trénera SR Jána Kozáka na blížiaci sa zápas vo Vilniuse proti domácej Litve (10. júna) v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. "Povedali sme si základné veci a je len otázkou času, kedy sa posunieme ďalej. Reálne to vidím na obdobie po medzištátnom zápase v Litve," vyhlásil 28-ročný gólman.

Dúbravka má v Liberci zmluvu do konca júna. Podľa jeho slov mal klub záujem o pokračovanie spolupráce. "Rok v Liberci bol od začiatku obojstranne absolútne korektný; stavili sme na to, že si navzájom pomôžeme a to sa do bodky naplnilo. So Slovanom som hral európsky pohár (Európska liga, pozn.) a nepočínali sme si v ňom zle," skonštatoval žilinský rodák a doplnil: "Žiaden záujem nie je taký horúci, ako ten sparťanský." Liberec obsadil v konečnej tabuľke tohto ročníka najvyššej českej súťaže 9. priečku, Sparta skončila na 3. pozícii a predstaví sa v Európskej lige.

Niekdajší brankár MŠK Žilina a dánskeho Esbjergu by pri prípadnej neúčasti zraneného Matúša Kozáčika mohol byť prvou voľbou Jána Kozáka pre dôležitý kvalifikačný súboj v Litve. V nominácii sú vedno s touto dvojicou aj iní dvaja strážcovia priestoru medzi tromi žrďami: Miloš Volešák zo Žiliny a Martin Polaček z poľského Zaglebia Lubin.

 

"Riešenie mojej budúcnosti určite nerozhádže moju koncentráciu. Kto pôjde do bránky, je na trénerovi. Garantujem, že každý z nás podá maximálny výkon," uzavrel pre web SFZ Martin Dúbravka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona