Martin Dúbravka: Pôsobenia v Liberci sa nebojím

NETKY.SK • 29 Júl 2016, 09:22 • 2 min
Martin Dúbravka: Pôsobenia v Liberci sa nebojím

LIBEREC - Pre člena širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Martina Dúbravku boli ostatné dni mimoriadne hektické. V pondelok spečatil svoj prestup z dánskeho Esbjergu do českého Slovana Liberec a hneď vo štvrtok absolvoval debut v drese nového zamestnávateľa. Severočeský klub triumfoval v prvom zápase 3. predkola Európskej ligy 2016/2017 na ihrisku rakúskej Admiry Mödling (2:1).

slovakia

left justify in out

"Bolo to naozaj veľmi hektické, ale bol som v plnej záťaži, pretože som sa pripravoval v Dánsku aj doma. Prestup sa dosť naťahoval. Bolo potrebné riešiť nejaké záležitosti, kluby sa medzi sebou museli dohodnúť. Som šťastný, že sa transfer podaril. Aj pre Esbjerg to muselo byť vykúpenie, pretože je v určitej finančnej kríze a peniaze za môj prestup mu pomôžu," vyhlásil 27-ročný rodák zo Žiliny pre oficiálnu stránku Slovana Liberec.

 

Dúbravka priznal, že sa neobáva novej výzvy a teší sa, že z ´futbalového chlebíka´ vyskúša niečo nové. "Strach nemám. Dlhé roky som pôsobil na Slovensku a trúfam si povedať, že slovenský a český futbal sa dosť podobajú. Mal som možnosť vyskúšať si, ako to chodieva v zahraničí. Teraz sa teším, že zase ochutnám niečo nové. Budem sa snažiť byť čo najviac koncentrovaný a odovzdať na trávniku maximum," doplnil gólman.

 

Tréner Liberca Jindřich Trpišovský sa o Dúbravkovi vyjadril, že si vybral český klub aj na úkor niektorých lukratívnejších ponúk. "Presvedčil ma eminentný záujem, klub aj tréner ma od začiatku chceli. Musím uznať, že ich prístup bol naozaj na špičkovej úrovni a to rozhodlo," zakončil Martin Dúbravka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona