Martin dostal za drogy podmienečný trest

NETKY.SK • 11 September 2013, 13:11 • 2 min
Martin dostal za drogy podmienečný trest

BANSKÁ BYSTRICA – Trest 32 mesiacov podmienečne za prechovávanie drog vymeral dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici pre Martina Baláža z tohto mesta. Podľa zákona Baláž spáchal zločin nedovolenej výroby psychotropných a omamných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, za čo sa mohol dostať do väzenia na štyri až desať rokov.

slovakia

left justify in out

Policajti u neho doma našli dve zatavené striekačky, ktoré si Martin zadovážil od jemu neznámeho človeka. Striekačky obsahovali množstvo pervitínu, z ktorého bolo možné vyrobiť viac ako sto obvyklých jednorazových dávok. U Martina zaistili aj ďalšiu striekačku s pervitínom, z ktorého bolo možné vyrobiť 185 obvykle jednorazových dávok. Spolu s pervitínom mal Martin schovaných aj sedem tabliet drogy extáza a vrecko s jednou dávkou marihuany.

Drogy zaistili policajti u Martina v máji tohto roka. K drogovému deliktu sa priznal a svoj čin oľutoval. S prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste odňatia slobody na 32 mesiacov podmienečne s tým, že počas trojročnej skúšobnej lehoty sa musí podrobiť probačnému dohľadu súdu. Navyše musí absolvovať ochranné protitoxikomanické liečenie ústavnou formou a nesmie požívať iné návykové látky.

Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Senát zároveň rozhodol o prepustení Baláža z väzby, v ktorej bol v tejto veci od 1. júna. Uznesenie o prepustení je právoplatné, pretože prokurátor voči nemu nepodal sťažnosť. Baláž sa tak dostal na slobodu krátko pred dovŕšením veku 25 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies