Martin Daňo nebude môcť kandidovať v Humennom

NETKY.SK • 8 Október 2014, 14:34 • 2 min
Martin Daňo nebude môcť kandidovať v Humennom

PREŠOV/HUMENNÉ - V Humennom miestna volebná komisia na základe rozhodnutia súdu zmenila svoje pôvodné rozhodnutie o zaregistrovaní kandidátov a s definitívnou platnosťou rozhodla, že Martin Daňo, ktorého nominovala do komunálnych volieb strana Právo a spravodlivosť, sa nebude môcť uchádzať o post primátora ani poslanca mestského zastupiteľstva.

slovakia

left justify in out

Agentúre SITA to potvrdila predsedníčka miestnej volebnej komisie Gabriela Karšková (Strana demokratického Slovenska).

Dôvodom na zrušenie jeho registrácie bolo spochybnenie podpisu vo vyhlásení, na ktorom sa Martin Daňo podľa verdiktu súdu nepodpísal vlastnoručne, ale figuroval tam jeho skopírovaný podpis. Podnet na súd až po zaregistrovaní jeho kandidačných listín podala strana Robíme to pre deti-SF, ktorá mala svojho člena vo volebnej komisii. Po tom, ako súd tento podnet uznal ako dôvodný, miestna volebná komisia zasadla ešte raz a zrušila registráciu Martinovi Daňovi. 

 

V Humennom sa tak počet zaregistrovaných kandidátov na post primátora zúžil z ôsmich na sedem, z toho sú dve ženy. Štyria kandidáti majú politické krytie, traja kandidujú ako nezávislí. 

 

Úradujúcu primátorka mesta a poslankyňa Národnej rady SR Jana Vaľová, ktorá je členkou strany Smer-SD, kandiduje za širokú koalíciu Smer-SD - Strana zelených - SNS - Náš kraj - SMS - Robíme to pre deti-SF - HZD - KSS - Strana demokratického Slovenska. Michal Babin ide do volieb za KDH, Marián Kováč za Stranu TIP, Ivan Hopta za Úsvit. Ako nezávislí kandidujú Jozef Seman, Miroslava Zajcevová a Ivan Pajtaš. 

 

Kandidačné listiny na poslanca odovzdalo 160 Humenčanov, jeden z nich sa vzdal svojej kandidatúry. Volebná komisia nakoniec zaregistrovala 157 kandidátov na poslancov. Medzi nezaregistrovanými je aj Martin Daňo, ďalší nezaregistrovaný kandidát nedal podnet na súd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies