Martin Chodúr chystá koncerty k novému albumu

NETKY.SK • 30 November 2015, 11:08 • 2 min
Martin Chodúr chystá koncerty k novému albumu

BRATISLAVA - Český spevák Martin Chodúr, ktorý pred pol mesiacom pokrstil v Prahe svoj nový album Martin Chodúr 3, plánuje svoju novinku predstaviť aj na Slovensku. Známy interpret v súčasnosti už pripravuje koncerty, na ktorých si fanúšičky a fanúšikovia budú môcť vychutnať jeho nové skladby.

slovakia

left justify in out

„Koncerty na podporu albumu pod názvom Martin Chodúr zpívá pro zamilované sme naplánovali na prvú polovicu budúceho roka. Chcem album predstaviť v Česku aj na Slovensku. Plánujeme koncerty v Prahe, v Ostrave, v Brne, v Bratislave a v Košiciach. Momentálne hľadáme vhodné divadelné priestory," povedal Chodúr v rozhovore pre agentúru SITA.


Tretia štúdiovka známeho speváka výrazne kontrastuje s jeho predošlým albumom Manifest (2012). „Manifest bol zvukovo veľmi farebný, boli tam orchestre, bol tam big band, bolo tam veľa vecí a bolo to aj žánrovo rozmanité. Tento album sme chceli urobiť ako kontrast k Manifestu, to znamená zamerať sa čisto na môj hlas, ktorý je jeho stredobodom. Je to veľmi osobný vokálny album, ktorý stavia môj hlas do rôznych štýlov,“ priblížil známy spevák, ktorý k procesu tvorby i tentoraz pristupoval veľmi kreatívne. „Napísal som si všetku hudbu, všetky texty a do veľkej miery som vymyslel aj aranžmány, takže je to naozaj také moje dieťa, moja trojka,“ poznamenal Chodúr.

 

„Na predošlom albume som si tiež písal hudbu a texty, ale ten prístup bol veľmi odlišný. Na Manifeste sme sa chceli s každou piesňou vyhrať, ku každej skladbe sme pristupovali osobitne, hovorili sme si, tu by bol dobrý big band, tu by bol dobrý veľký orchester a tak ďalej. Pri trojke to bolo naopak. Mal som k dispozícii vynikajúcich ostravských džezových muzikantov z mojej sprievodnej skupiny MACH a chceli sme do ich hudby zakomponovať už len môj hlas. Bol to zámer. Išlo nám jednak o to, aby som vyznel ja sám a aby bol ten zvuk modernejší. V hudbe a v umení vždy funguje nejaký kontrast, nemá cenu robiť album, ktorý znie úplne rovnako ako predchádzajúci,“ podotkol 26-ročný spevák.


Číslica 3 v názve novej štúdiovky nesie v sebe podľa jeho slov zároveň skrytú symboliku. „Názov albumu som si zvolil na základe viacerých vecí. Jednak preto, že je to môj tretí album a jednak preto, že s partnerkou čakáme dieťa, takže čoskoro budeme traja a potom sa v tej trojke skrýva aj odkaz na hudbu samotnú, pretože v hudbe je trojka najdôležitejšie číslo - akord sa skladá z troch tónov a z dvoch tercií, čo sú zas ďalšie trojky. A tie pesničky na album vznikali zároveň tri roky,“ vysvetlil Chodúr.


Spev mladého rodáka z Ostravy si môžu fanúšikovia v decembri vychutnať na viacerých menších podujatiach. „V rámci predvianočného obdobia sme pripravili niekoľko komorných koncertov s pianom a budem tiež hosťom na koncerte opernej speváčky Andrey Kalivodovej, s ktorou si spolu zaspievame duet v Orlovej. Rozpis všetkých aktuálnych koncertov nájdu fanúšikovia na mojej stránke,“ povedal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies