Marta Kubišová končí svoju spevácku kariéru

NETKY.SK • 18 Máj 2017, 09:59 • 2 min
Marta Kubišová končí svoju spevácku kariéru

BRATISLAVA - Česká speváčka Marta Kubišová plánuje tento rok ukončiť kariéru, pričom tak spraví po absolvovaní turné s názvom Marta Naposledy, ktoré odštartuje štyrmi koncertmi na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatštyriročná interpretka vystúpi 26. septembra v Košiciach, nasledovať budú vystúpenia v Trenčíne (27. septembra), Bratislave (28. septembra) a Banskej Bystrici (29. septembra).

Kubišová následne odohrá sedem koncertov v Česku, pričom ten predposledný sa uskutoční 27. októbra v pražskej Lucerne, kde ako hostia vystúpia aj Václav Neckář, Aneta Langerová alebo Lucie Bílá. "Teším sa do Lucerny, do toho vriaceho kotla a magickej sály, v ktorej som mala tú česť mnohokrát spievať vo svojej prvej aj druhej kariére. Vidím preto ako symbolické, že práve v Lucerne sa s kapelou Petra Maláska krátko pred svojimi 75. narodeninami rozlúčim s pražským publikom," uviedla speváčka, ktorá odohrá svoj posledný koncert 1. novembra, teda v deň svojich narodenín, v rodných Českých Budějoviciach.

Marta Kubišová začínala spevácku kariéru s tanečnou skupinou. V roku 1962 sa dostala v súťaži Hľadáme nové talenty až do finále. V 60. rokoch pôsobila v pražskom divadle Rokoko, neskôr spolu s Helenou Vondráčkovou a Václavom Neckářom v triu Golden Kids. Je trojnásobnou víťazkou ankety Zlatý slávik. V roku 1970 jej zakázali umeleckú činnosť, v období 1981 až 1989 pracovala vo Výstavbe sídlisk. Pôsobila tiež ako hovorkyňa Charty 77. Od revolúcie opäť spieva. Jej najznámejšou skladbou je Modlitba pro Martu. Vydala albumy ako Songy a balady (1969), Lampa (1990), Řeka vůní (1995), Bůh ví (1996), Příběh (2004), Vítej, lásko (2005) či Soul (2016).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona