Marseille boj o postup nevzdáva, Kabore: "Nad Žilinou musíme vyhrať"

NETKY.SK • 29 September 2010, 11:59 • 2 min
Marseille boj o postup nevzdáva, Kabore: "Nad Žilinou musíme vyhrať"

Marseille boj o postup nevzdáva, Kabore: "Nad Žilinou musíme vyhrať"

slovakia

left justify in out

img

V F-skupine futbalovej Ligy majstrov sa už po 2. kole vyrysovala dvojica favoritov na postup. Šesťbodovej Chelsea Londýn robí garde Spartak Moskva, v závese bez zisku bodíku sú Olympique Marseille a slovenský šampión MŠK Žilina, ktorí sa podľa všetkého pobijú o 3. priečku zaručujúcu účasť v jarnom 16-finále Európskej ligy.
      Hráči Olympique si v utorkovom dueli proti londýnskym "The Blues" verili na zisk bodov, ale to by museli lepšie zvládnuť vstup do zápasu. Chelsea opäť potvrdila, že so súpermi sa nemazná a francúzskemu tímu uštedrila prvú gólovú ranu už v 7. minúte, keď sa presadil stopér John Terry. V 28. minúte zvýšil z jedenástky Nicolas Anelka a bodové chúťky si zverenci trénera Didiera Deschampsa museli nechať zájsť. "Dostali sme rýchly prvý gól, ktorý nabúral celú našu koncepciu. Potom sme nechali súpera hrať, najmä po zmene strán, keď sme sa mali usilovať niečo urobiť s nepriaznivým výsledkom. Hráčom Chelsea sme dopriali priveľa priestoru," priznal po zápase útočník Mathieu Valbuena, ktorý do zápasového diania zasiahol ako striedajúci hráč.
      "Kvalita bola jednoznačne na strane Chelsea. Výkon, ktorý sme predviedli, nestačil," vyhlásil Benoit Cheyrou pre denník L'Equipe. Jeho spoluhráč zo stredu poľa Edouard Cisse chce do ďalších bojov zdvihnúť morálku mužstva: "Nevešiame hlavy. Všetko je možné a boj o postup nevzdávame. Možno som sám, kto si to myslí, ale ak si utriedime veci v hlavách, bude to lepšie". Podľa hráčov francúzskeho šampióna veľa napovedia najbližšie dve vystúpenia v Lige majstrov proti Žiline. Prvé je na programe v utorok 19. októbra na Stade Velodrome: "V ďalšom zápase musíme zvíťaziť. Zostávajú nám tri týždne, pokúsime sa za ten čas zmobilizovať. V lige sa nám to podarilo a po zlom vstupe do novej sezóny začíname vyhrávať. O to isté sa chceme pokúsiť aj v Lige majstrov," doplnil mozaiku hráčskych názorov Charles Kabore.
      Program Marseille pred zápasom so Žilinou vyzerá nasledovne: v sobotu 2. októbra o 21.00 sa Olympique v rámci Ligue 1 predstaví na pôde AS Saint-Etienne. Po reprezentačnej prestávke v sobotu 16. októbra o 19.00 privíta v dueli 9. kola na svojom štadióne AS Nancy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies