Marriott dokončil prevzatie Starwood Hotels, vzniká nová jednotka na trhu

NETKY.SK • 24 September 2016, 11:00 • 2 min
Marriott dokončil prevzatie Starwood Hotels, vzniká nová jednotka na trhu

NEW YORK - Hotelová sieť Marriott International dokončila dnes proces akvizície konkurenčnej hotelovej siete Starwood Hotels & Resorts Worldwide v hodnote 13 miliárd USD (11,59 miliardy eur).

slovakia

left justify in out

Spojenie reťazcov znamená vznik najväčšej hotelovej spoločnosti na svete s približne 5700 hotelmi a viac než 1,1 miliónom izieb vo viac než 110 krajinách. Informovala o tom agentúra AP.

 

Zlúčenie reťazcov Marriott a Starwood Hotels spojí viaceré známe hotelové značky. Pod jednu strechu sa dostanú značky spoločnosti Marriott ako Ritz-Carlton, Courtyard či Residence Inn a značky siete Starwood, medzi ktoré patria napríklad Sheraton, Westin, W Hotels, St. Regis či Le Méridien. Marriott sa teraz dostal pred hotelovú sieť Hilton Worldwide, ktorá prevádzkuje 773.000 izieb.

 

Starwood sa v apríli 2015 ponúkol na predaj, nakoľko spoločnosť nedokázala rásť takým tempom ako jej konkurencia. Problémom boli najmä menšie hotely, ktoré nemajú reštaurácie či banketové sály. Hotely sa navyše často nachádzajú v menej výhodných lokalitách, ako sú oblasti v blízkosti diaľnic alebo neďaleko letísk.

 

Marriott musel o získanie siete Starwood bojovať s čínskou poisťovacou spoločnosťou Anbang. Vzájomné preplácanie pôvodných ponúk skončilo koncom marca, keď čínska spoločnosť oznámila, že sa zo súboja s reťazcom Marriott sťahuje. Následne spojenie sietí odobrili regulačné úrady v Európskej únii aj USA. Čakalo sa len na súhlas čínskych úradov, ktoré ho nakoniec dali až po niekoľkých mesiacoch.

 

(1 EUR = 1,1214 USD)

 

 

2 dan mia

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies