Márquezovi v Brne pristrihli krídla, uľavilo sa mu

NETKY.SK • 18 August 2014, 09:52 • 2 min
Márquezovi v Brne pristrihli krídla, uľavilo sa mu

BRNO - Úradujúci majster sveta v triede MotoGP cestných motocyklov Marc Márquez tvrdí, že jeho prvý neúspech v tejto sezóne je pre neho úľavou.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný španielsky jazdec tímu Repsol Honda vyhral prvých desať pretekov sezóny, no na nedeľňajšej Veľkej cene Českej republiky skončil až štvrtý. Z víťazstva sa tešil jeho krajan a tímový kolega Dani Pedrosa.

 

"Istým spôsobom spadlo z mojich pliec bremeno, ľudia už odo mňa nebudú očakávať víťazstvo v každých pretekoch. Bolo tiež dôležité sústrediť sa na udržanie štvrtého miesta, ťažké to aj vtedy, keď nebojujete o víťazstvo. Získali sme 13 bodov, ktoré potrebujem do poradia. Máme veľký náskok," cituje Márqueza server autosport.com. 

 

Víťaz 16 veľkých cien pri 29 štartoch v MotoGP má na prvom mieste hodnotenia 77-bodový náskok pred Pedrosom. V Brne vraj nemal žiadne problémy, pre ktoré by nemal dostatočnú rýchlosť. "Dnes to bola nedeľa, počas ktorej som sa ani necítil úplne v pohode a nemal som ani najlepšie nastavenie motorky. Nebolo to pre nejakú chybu z mojej strany alebo zo strany tímu. Jednoducho nám to nešlo tak ako v predchádzajúcich pretekoch," dodal Márquez. 

 

Rodák z Cervery sa chce sústrediť na obhajobu titulu a nerieši, že po neúspechu v Brne už nezvíťazí na všetkých podujatiach v jednej sezóne. "Počíta sa kto bude majstrom, nie kto vyhrá najviac pretekov," zakončil trojnásobný svetový šampión vo všetkých kubatúrach. Najbližšia VC je na programe 31. augusta v britskom Silverstone. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona