Márquez s pole position na VC Austrálie

NETKY.SK • 17 Október 2015, 13:17 • 2 min
Márquez s pole position na VC Austrálie

MELBOURNE - Úradujúci šampión Marc Márquez zvíťazil v sobotňajšej kvalifikácii triedy MotoGP na nedeľňajšiu Veľkú cenu Austrálie, šestnáste podujatie tohtoročného seriálu majstrovstiev sveta cestných motocyklov.

slovakia

left justify in out

Pre 22-ročného španielskeho jazdca v službách tímu Repsol Honda je to ôsma pole position v tejto sezóne a celkovo 30. v kariére. Márquez na okruhu Phillip Island zajazdil čas 1:28,364 min. Z druhého miesta v nedeľu vyštartuje Talian Andrea Iannone na motocykli Ducati, ktorý mal na lídra odstup 0,316 s. Tretí v kvalifikácii skončil Španiel Jorge Lorenzo (Yamaha).


Líder poradia tejto najsledovanejšej triedy Valentino Rossi z Talianska na motocykli Yamaha obsadil v sobotu až 7. priečku, pred Lorenzom má v celkovom hodnotení tri súťaže pred koncom 18-bodový náskok (283, resp. 265). Tretí v klasifikácii MotoGP Márques získal dosiaľ 197 bodov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies