Marošovi Žilinkovi sa nepozdáva Kolíkovej novela Trestného zákona

NETKY.SK • 3 December 2021, 18:28 • 2 min
Marošovi Žilinkovi sa nepozdáva Kolíkovej novela Trestného zákona

BRATISLAVA - Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková v stredu predstavila návrh novely Trestného zákona. Po novom chce presadiť výraznejšie využívanie alternatívnych trestov namiesto odňatia slobody či rozlišovanie užívateľov od výrobcov drog. Okrem iného by mohlo byť dôvodom na udelenie vyššieho trestu spáchanie trestného činu pre výkon povolania.

slovakia

left justify in out

Nová skutková podstata trestného činu "šírenia nepravdivej informácie" navrhovaná v rámci novely Trestného zákona je pre svoju neurčitosť a nedokázateľnosť odborne nenáležitá. V stanovisku na sociálnej sieti to uviedol generálny prokurátor Maroš Žilinka"Nová skutková podstata trestného činu navrhovaná ministerstvom spravodlivosti je pre svoju absurdnosť, neurčitosť a prakticky nedokázateľnosť jej znakov odborne nenáležitá a súčasnému stavu spoločnosti neadekvátna," spresnil.

 

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Mária Kolíková predstavila novelu Trestného zákona

 

Novela okrem iného upravuje aj problematiku sexuálnych trestných činov. Navrhuje zvýšiť spodnú hranicu malej škody z pôvodných 266 na 500 eur. Návrh už kritizovala aj Veronika Remišová (Za ľudí). "Tento zákon je návrat ku komunistickej tvorbe legislatívy, kde je možné stíhať kohokoľvek za čokoľvek. Úmysel ministerstva spravodlivosti bol dobrý, výsledok je však katastrofálny," dodala.

 

 

Možno vás zaujme: VIDEO Robert Fico: Matovič vydiera Slovensko!

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies