Maroš Žilinka tvrdí, že ho sledujú. Policajný šéf reaguje

NETKY.SK • 8 Jún 2022, 13:20 • 2 min
Maroš Žilinka tvrdí, že ho sledujú. Policajný šéf reaguje

BRATISLAVA - Generálny prokurátor odmietol snahy o plošné monitorovanie jeho kontaktov, stykov a návštev, ktoré prijíma vo svojom úrade.

slovakia

left justify in out

Policajný prezident Štefan Hamran sa v stredu nechcel detailne vyjadrovať k možnému monitorovaniu generálneho prokurátora Maroša Žilinku, ktoré naznačil samotný Žilinka. Na otázku, či šéfa prokuratúry vyšetruje polícia, povedal, že polícia tieto informácie zatiaľ oficiálne nepotvrdila.

 

img

 

„Ak sa niekto v tejto krajine domnieva, že postupy niektorých orgánov sú v rozpore zo zákonom, štát má mechanizmy, aby sa s tým vyrovnal. Generálnemu prokurátorovi nič nebráni v tom, aby vykonal kroky smerujúce k tomu, aby dostal odpovede na svoje otázky,“ povedal Hamran v súvislosti s utorkovými vyjadreniami generálneho prokurátora.

 

Prečítajte si tiež: Dobytkár je opäť na súde. Bödör prišiel s Kaliňákom a Kropil priznal podplácanie

 

Osoby, ktoré sa snažili zisťovať dané skutočnosti, sa podľa Žilinku preukazovali preukazmi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Ako podotkol, netvrdí, že skutočne išlo o policajtov. Hamran v tejto súvislosti doplnil, že príslušníci NAKA nemajú špeciálny preukaz, používajú preukaz príslušníka Policajného zboru alebo odznak kriminálnej polície.

 

img

 

Žilinka považuje za neprípustné, aby niekto u zamestnancov prokuratúry zisťoval, s kým sa stretáva. Ako zdôraznil, každá jedna návšteva je prísne evidovaná. Skonštatoval, že ak existuje podozrenie na konkrétny protiprávny čin, protiprávny skutok, nech ho objasnia zákonným spôsobom. 

 

Možno vás zaujme: Najvyšší súd zamietol žiadosť Mareka Paru

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona