Maroš Kramár si v novom romantickom hudobnom filme zahral producenta

NETKY.SK • 20 Január 2017, 14:50 • 2 min
Maroš Kramár si v novom romantickom hudobnom filme zahral producenta

BRATISLAVA - Režisér kultovej snímky Fontána pre Zuzanu Dušan Rapoš nakrútil nový romantický hudobný film.

slovakia

left justify in out

"Muzzikanti sú hudobnou romancou plnou pesničiek a melódií, od folklórnych koreňov až po mladú rockovú súčasnosť," informoval TASR Emil Zvarík z distribučnej spoločnosti Continental film.

 

Dej titulu Muzzikanti sa odohráva na česko-slovensko-poľskom trojmedzí v drsnom, ale pôvabnom kraji těšínskeho Sliezska. Slovo chlapa tu má stále svoju silu, pôvab žien priťahuje od nepamäti a hudba má svoje nezastupiteľné miesto. Jednoducho magický kraj, pre zdanlivo obyčajné a predsa len osobité a hlbokou ľudskosťou pretkané príbehy s dobrým koncom.

 

Herec Pavel Kříž, známy predovšetkým sériou o Básnikoch, stvárňuje vo filmovej novinke drsného rockera Izzyho, ktorý prevádzkuje horský kemp. Do úlohy jeho priateľky obsadili tvorcovia poľskú herečku Michalinu Olszańskú, ktorú diváci poznajú vďaka titulnej úlohe životopisnej drámy Ja, Olga Hepnarová (2016). Pokojný život dvojice však naruší príchod partie hudobníkov z Prahy. V jej čele stojí Martin Dejdar, ako hasnúca popová hviezda, mladý muzikant Patrik Děrgel a Maroš Kramár ako hudobný producent.

 

 

Scenár filmu napísal český textár, producent a moderátor Petr Šiška. V snímke sa po dlhých 15 rokoch objaví i spevák a skladateľ Jaromír Nohavica, ktorý hral naposledy v kultovom filme Rok diabla (2002), v Muzzikantoch zaspieva a zahrá samého seba. V Muzzikantoch nebude chýbať Peter Cmorik, víťaz súťaže Slovensko hľadá Superstar a štvornásobný víťaz slovenskej ankety Zlatý slávik, či režisérova manželka Eva Vejmělková (Fontána pre Zuzanu, Jak básnikům chutná život). V epizódnych úlohách sa mihnú populárni Jakub Kohák, Leoš Mareš a Patrik Hezucký.

 

K filmu vyšlo tiež rovnomenné CD s 21 autorskými piesňami. "Napriek drsnému kraju, v ktorom sa filmový príbeh odohráva, sme sa rozhodli nakrútiť optimistický film, pretože tamojší ľudia svoj niekedy ťažký údel znášajú s veľkou dávkou hrdosti, optimizmu a humoru. A samozrejme im pomáha i vášnivá, melodická a energiu vyžarujúca hudba, ktorá je tomuto kraju vlastná rovnako ako krása žien a chlapské podanie ruky, ktoré má väčšiu cenu ako papierová zmluva," uviedol na margo novej snímky 63-ročný režisér, scenárista a hudobný skladateľ Dušan Rapoš, ktorý má na svojom konte filmy ako Utekajme už ide, Fontána pre Zuzanu 1-3, Rabaka, Suzanne, Cinka Panna, či dokument Karel Kryl - Kdo jsem. Fontána pre Zuzanu 2 a 3, Suzanne sú v prvej desiatke diváckych najúspešnejších slovenských filmov posledných 30 rokov.

 

Film Muzzikanti bol vyrobený v produkcii Three Brothers Production, Petarda Production a Ján Moder. V slovenských kinách bude mať premiéru 23. februára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona