Maroon 5 zrušili koncerty v Číne

NETKY.SK • 18 Júl 2015, 10:22 • 2 min
Maroon 5 zrušili koncerty v Číne

BRATISLAVA - Americká kapela Maroon 5 zrušila plánované koncerty v Číne, ktoré mala odohrať v septembri v Pekingu a Šanghaji.

slovakia

left justify in out

Hoci formácia neuviedla dôvod svojho konania, podľa viacerých fanúšikov v krajine zrušenie koncertov bolo dôsledkom hnevu miestnych úradov po tom, čo gitarista kapely Jesse Carmichael navštívil oslavu narodenín tibetského exilového duchovného vodcu dalajlámu. Hudobník zároveň dalajlámovi zablahoželal prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, no tweet neskôr zmazal. Práve to vo fanúšikoch kapely vyvolalo podozrenia, že za zrušením koncertov v krajine stojí politický tlak. V podobnej situácii sa totiž v minulosti ocitli aj Linkin Park či Oasis. Zákaz vstupu do krajiny si vyslúžila aj islandská speváčka Björk, ktorá v roku 2008 na koncerte v Šanghaji vyzývala na nezávislosť Tibetu.


Maroon 5 vznikli v roku 1994, pričom pôvodne sa volali Kara's Flowers. Pod týmto názvom vydali v roku 1997 album The Fourth World. Ako Maroon 5 uviedli na trh prvú štúdiovku Songs About Jane v júni 2002. Po nej nasledovali počiny It Won't Be Soon Before Long (2007), Hands All Over (2010), Overexposed (2012) a V (2014), pričom všetkých päť sa dostalo do prvej desiatky britského i amerického albumového rebríčka. Na konte majú hity ako This Love, Harder To Breathe, She Will Be Loved, If I Never See Your Face Again (feat. Rihanna), Makes Me Wonder, One More Night, Moves Like Jagger (feat. Christina Aguilera), Maps alebo Sugar. Skupina získala okrem iného tri ceny Grammy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies