Maroko pre ebolu odmieta usporiadať APN 2015

NETKY.SK • 20 Október 2014, 14:36 • 2 min
Maroko pre ebolu odmieta usporiadať APN 2015

RABAT - Marocká futbalová federácia odmieta usporiadať nadchádzajúce majstrovstvá Afriky známe pod názvom Africký pohár národov (APN). Dôvodom sú obavy zo smrteľného vírusu ebola.

slovakia

left justify in out

APN 2015 sa má uskutočniť v termíne 17. januára - 8. februára a marocká strana pred pár dňami požiadala, aby sa termín šampionátu presunul o rok neskôr alebo ešte lepšie o dva na rok 2017. Africká futbalová konfederácia (CAF) jej však nevyhovela. "Zaregistrovali sme marockú žiadosť, ale v termínovej listine nepripúšťame zmenu. Od roku 1957 nedošlo k zmene v itinerári," uvádza sa v oficiálnom stanovisku CAF.

 

"CAF odmietla všetky naše požiadavky, preto sme nútení okamžite odstúpiť od usporiadania APN 2015. Futbal je len šport a naším prvotným cieľom je zachovať bezpečnosť našich občanov. Sme ochotní niesť všetky dôsledky," uviedol hovorca marockej federácie. 

 

Maroko sa chce týmto spôsobom vyhnúť riziku rozšírenia eboly od hráčov a fanúšikov krajín, ktoré sú najviac postihnuté epidémiou, ako sú Sierra Leone, Libéria, Uganda, Guinea, Kongo, Sudán či Gabon. CAF sa ešte raz bude zaoberať žiadosťou Maroka na zasadnutí svojho výkonného výboru 2. novembra. Počet obetí smrtiaceho vírusu ebola minulý týždeň podľa Svetovej zdravotníckej organizácie oficiálne prekročil číslo 4500. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona