Maroko odmieta myšlienku EÚ na prijímacie centrá pre migrantov na svojom území

NETKY.SK • 29 Jún 2018, 06:00 • 2 min
Maroko odmieta myšlienku EÚ na prijímacie centrá pre migrantov na svojom území

BRUSEL - Maroko odmieta koncepciu vyloďovacích platforiem pre migrantov mimo hraníc Európskej únie. Ide o myšlienku, ktorá patrí medzi hlavné body rokovaní prebiehajúceho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

slovakia

left justify in out

Tlačová agentúra Belga v tejto súvislosti upozornila na stanovisko šéfa marockej diplomacie Násira Búritu, ktorý odmieta "externalizáciu" riadenia migračných tokov za hranicami EÚ.

 

"Maroko odmieta a vždy odmietalo takéto metódy riadenia otázky migračných tokov," povedal Búrita po stretnutí so svojím španielskym rezortným kolegom Josepom Borrellom v marockej metropole Rabat. Dodal, že uvedený návrh EÚ predstavuje "jednoduché riešenia", čo vníma ako "kontraproduktívny mechanizmus".

 

Belga pripomenula, že okrem Maroka sa hovorí aj o Tunisku alebo Albánsku ako o krajinách, kde by mohli byť zriadené záchytné centrá pre migrantov pokúšajúcich sa dostať do krajín EÚ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies