Marocký islamista plánoval v Taliansku útoky nožom. Trest: vyhostenie

NETKY.SK • 22 November 2017, 09:10 • 2 min
Marocký islamista plánoval v Taliansku útoky nožom. Trest: vyhostenie

RÍM - Talianske úrady vyhostili 37-ročného občana Maroka, ktorý údajne plánoval uskutočniť teroristický útok s použitím noža.

slovakia

left justify in out

Muža, ktorý na sociálnych sieťach zverejňoval "džihádistickú propagandu" a vyjadroval želanie vstúpiť do radov Islamského štátu (IS), sledovala talianska polícia od leta. Z vyšetrovania prípadu vyplýva, že Maročan mal v úmysle podniknúť útoky nožom v prípade, že sa mu nepodarí uskutočniť plán vycestovať na Blízky východ a pridať sa k IS. Plánovaný teroristický útok mal byť aj pomstou za to, že mu v Taliansku nepredĺžili povolenie na pobyt.

 

Talianska polícia zadržala muža v Miláne. Našla u neho kartičku, na ktorej bola nakreslená rakva a okolo nej názvy viacerých západoeurópskych krajín, vrátane Talianska. Na kartičke bolo tiež napísané: "Ak Boh dá, táto rakva bude vaša." Po zadržaní ho eskortovali na palubu lietadla smerujúceho do marockej Casablanky.

 

Maročan sa stal 97. osobou, ktorú pre podozrenie z terorizmu v tomto roku z Talianska deportovali. Od roku 2015 zaznamenali talianske úrady už 229 takýchto prípadov. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie talianskeho ministerstva vnútra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies