Marockí záchranári objavili v oceáne telá 11 migrantov

NETKY.SK • 9 December 2015, 21:35 • 2 min
Marockí záchranári objavili v oceáne telá 11 migrantov

RABAT - Telá 11 afrických migrantov, ktorých čln sa potopil zrejme kvôli nepriaznivému počasiu, objavili marocké úrady pri pobreží neďaleko mesta Búdždúr. Oznámila to dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Migranti sa pokúsili preplávať na Kanárske ostrovy, ktoré patria Španielsku, uviedli úrady v meste Ajún. Medzi obeťami je jedna žena. Koľko ďalších osôb sa mohlo nachádzať na palube, však marocké úrady nešpecifikovali.

 

"Čln sa prevrhol v pondelok poobede v dôsledku zlého počasia," uvádza sa vo vyhlásení úradov. Záchranári na oceáne pátrajú po možných preživších.

 

Maroko je jednou z trás, ktoré využívajú migranti a utečenci zo subsaharskej Afriky smerujúci na severoafrické pobrežie, snažiac sa dostať do Európy. Iní prechádzajú cez južné Alžírsko do Líbye, kde nasadajú do vratkých člnov a vydávajú sa na riskantné plavby naprieč Stredozemným morom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies